Çözüldü Windows 10 Görev Çubuğu çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

erdmee

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, bilgisayarımda arama çubuğu ve başlat düğmesi, ses ayarları gibi çoğu şey tıklanmıyor. Windows Gezginini yeniden başlattığımda ise ekran bembeyaz oluyor ve alt kısımdaki görev çubuğu durmadan kaybolup duruyor. Ne yaptıysam düzelmedi, çözüm önerisi olan var mı? MBAM ve Kaspersky ile virüs taraması yaptım ayrıca.

Çözüm
Biraz alakasız bir konu açmışım gibi olucak ama sorunu çözdüm çözemeyenler için şöyle bırakayım:
1-Windows+R yaparak regedit yazın ve çıkan yerde üst kısımda bilgisayar yazısını silip Bilgisayar\HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Search bunu yapıştırın sonrasında boşluğa sağ tıklayarak Yeni>DWORD (32 Bit)'i seçin işletim sisteminiz ne olursa olsun bunu seçin sonrasına dosya adını BingSearchEnabled olarak değiştirip çift tıklayın açılan pencereden değeri 1 yapın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın eğer ki olmazsa
2-Windows+R yapıp C:\Windows\System32\ctfmon.exe bunu yapıştırın yine olmazsa
3-Denetim masasından Programlar'ı seçin Programlar ve Özelliklerinin altından ''Windows Özelliklerini aç veya kapat'ı'' tıklayın, aşağı inip Windows İşlem Etkinleştirme Hizmetini işaretliyip PowerShell 2.0'ı kapatıp bilgisayarınızı yeniden başlatabilirsiniz.
Ayrıca Powershell'e yazılan başka bir komut vardı o bende işe yaramadı bunlar sizde işe yaramazsa o komutu da yazabilirim. Mesaj atan arkadaşlara teşekkür ederim ama maalesef işe yaramadı dedikleriniz eskiden çözdüğüm bir seçenekti bu yazdıklarım, unutmuştum şimdi aklıma geldi ve çözüldü. Herkese teşekkürler.
İlk önce görev çubuğu ayarladından ayarları değiştirmeyi dene örneğin çubuk kullanılmadığında gizle gibi özelliği. Eğer devam ederse sistem güncellemeni kontrol et. Eğer devam ederse sistem dosyalarını onar. CMD'ye sfc /scannow yazıp beklemen yeterli.

PowerShell'i açın. Sonra vereceğim komutu yapıştırıp Enter'a basın. Bir script çalışacak. Oradan Config sekmesine girip ' System Corruption Scan ' tuşuna basın. Bitince de yeniden başlatın. Bu Script'i atma sebebim hem daha kolay hem de birden fazla repair komutu çalıştırdığı için çözme potansiyeli yüksek.

irm "https://christitus.com/win" | iex

Biraz alakasız bir konu açmışım gibi olucak ama sorunu çözdüm çözemeyenler için şöyle bırakayım:
1-Windows+R yaparak regedit yazın ve çıkan yerde üst kısımda bilgisayar yazısını silip Bilgisayar\HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Search bunu yapıştırın sonrasında boşluğa sağ tıklayarak Yeni>DWORD (32 Bit)'i seçin işletim sisteminiz ne olursa olsun bunu seçin sonrasına dosya adını BingSearchEnabled olarak değiştirip çift tıklayın açılan pencereden değeri 1 yapın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın eğer ki olmazsa
3-Denetim masasından Programlar'ı seçin Programlar ve Özelliklerinin altından ''Windows Özelliklerini aç veya kapat'ı'' tıklayın, aşağı inip Windows İşlem Etkinleştirme Hizmetini işaretliyip PowerShell 2.0'ı kapatıp bilgisayarınızı yeniden başlatabilirsiniz.
Ayrıca Powershell'e yazılan başka bir komut vardı o bende işe yaramadı bunlar sizde işe yaramazsa o komutu da yazabilirim. Mesaj atan arkadaşlara teşekkür ederim ama maalesef işe yaramadı dedikleriniz eskiden çözdüğüm bir seçenekti bu yazdıklarım, unutmuştum şimdi aklıma geldi ve çözüldü. Herkese teşekkürler.

Çözüm
Biraz alakasız bir konu açmışım gibi olacak ama sorunu çözdüm çözemeyenler için şöyle bırakayım:
1-Windows+R yaparak Regedit yazın ve çıkan yerde üst kısımda bilgisayar yazısını silip Bilgisayar\HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Search bunu yapıştırın sonrasında boşluğa sağ tıklayarak Yeni>DWORD (32 Bit)'i seçin işletim sisteminiz ne olursa olsun bunu seçin sonrasına dosya adını BingSearchEnabled olarak değiştirip çift tıklayın açılan pencereden değeri 1 yapın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın eğer ki olmazsa
3-Denetim Masası'ndan Programlar'ı seçin Programlar ve Özelliklerinin altından "Windows Özelliklerini aç veya kapat'ı" tıklayın, aşağı inip Windows İşlem Etkinleştirme Hizmetini işaretleyip PowerShell 2.0'ı kapatıp bilgisayarınızı yeniden başlatabilirsiniz.
Ayrıca PowerShell'e yazılan başka bir komut vardı o bende işe yaramadı bunlar sizde işe yaramazsa o komutu da yazabilirim. Mesaj atan arkadaşlara teşekkür ederim ama maalesef işe yaramadı dedikleriniz eskiden çözdüğüm bir seçenekti bu yazdıklarım, unutmuştum şimdi aklıma geldi ve çözüldü. Herkese teşekkürler.

Bu nasıl iş yahu :D Sen daha önce kendi çözdüğün bir konuyu sanki halen devam ediyor gibi konu açtın. Sonra kendin çözümü yazıp çözüm olarak mı işaretlettin :) bayağı iyiymiş bu yöntem mesaj ve çözüm kasmak için. :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı