Windows 10 GRUB ekranında seçince "this is not a bootable disk..." hatası

Bulodoor

Kilopat
Selamünaleyküm arkadaşlar C diskinden bölüm ayırdım 70 GB'lık bunun 512MB EFI olarak ayırdım. Ama yalnızca 4 alan açabiliyordum o yüzden swap alanı olsun root, Home alanları oluşturmadan kurdum. Sonra Windows 10'a geçiş yapmak isteyince GRUB ekranı geliyor en üstte Ubuntu var tıklayınca açılıyor sorunsuz ama en altta Windows 10 seçince "this is not a bootable disk. Please insert a bootable Floppy and press any key to try again... (bu önyüklenebilir bir disk değil. Please(türkçesi yasakmış) önyüklenebilir bir disket takın ve tekrar denemek için herhangi bir tuşa basın.)" hatsını alıyorum derseniz ki BIOS ekranından girin oradan boot ekranından gir derseniz yine de aynı hata geliyor. Bunu ilk baş düzeltmek için bazı komutlar yazdım çalıştırdım GRUB, CFG'yi sildim geri yükledim hatta bunu yaptıktan sonra 2 tane daha seçenek vardı Ubuntu dışında herhalde onlarda Windows'a aitti bilmiyorum. Windows 10'da bir sürü uygulama ve dosyalar vs. var. Elimde de Ventoy'dan USB içine MBR formatında Windows 10 ve Ubuntu var acaba direkt eski açılmayan Windows'un bölümüne (sadece C diski vardı onları bölümlendirdim ki bu Windows'un olduğu bölüm 900GB falan) yeniden yüklersem kurarsam dosyalar siler kesin ama düzelirse denerim ya da dosyaların silinmeden düzeltmenin bir yolu var mı?

Ben direkt bu sorunu çözmedim ama dolaylı yoldan şöyle çözebilirsiniz. Yeniden Windows 10 işletim sistemini kurarak.

1.Ventoy kurun ve onunla birlikte USB'yi biçimlendirdikten sonra istediğiniz örneğin Windows 10 ISO dosyasını indirin ve hiçbir şey yapmadan atın. Uyarı: Ventoy'u USB'yi okuttururken kur işlemine tıklamadan önce sol üstte (1.resim) bölüm yapısından MBR mi yoksa GPT mi onu seçin.

2.BIOS ekranından veya direkt boot menüsünden USB belleğini seçin ve çalıştırın.

3.Çalıştırınca orada Ventoy'un menüsü olacak orada USB içinde olan ISO dosyaları görünecek oradan Windows 10 seçin (2.resim). Sonrasında ki seçeneklerde normal başlat falan ilk seçenek olur genellikle onu seçin ve kurulumu başlatın. Not: Eğer Windows kurulumu yaparken en son o disk seçme bölümünde diski seçemiyorsanız hata veriyorsa büyük ihtimal diskiniz MBR formatındadır onu GPT'ye çevirmelisiniz onunda yolunu YouTube'dan bulabilirsiniz
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.

4.Kurduktan sonra sizi tekrardan Ubuntu'ya veya ekstra olarak hangi işletim sistemi kullanıyorsanız sizi ona atabilir korkmayın tekrardan BIOS ayarlarına ya da boot menüsüne girip oradan isterseniz Windows'un kurulu olduğu yeri üst sıraya çekerek bilgisayar başlatıldığında onun açılmasını sağlayabilirsiniz isterseniz de tek seferlik olarak da girebilirsiniz bunu yaparsanız (Windows'u ilk sıraya alırsanız bilgisayar açılır açılmaz direkt Windows açılır ama Ubuntu'ya geçiş yapmak için kendiniz elinizle boot ekranından seçmelisiniz.

5.Eğer isterseniz ben bilgisayar açılında Ubuntu ile Windows arasında seçim yapmak istiyorum derseniz bunun için GRUB ekranına ihtiyaıcınız var bu GRUB ekranını nasıl aktifleştirebileceğinizi araştırıp bulabilirsiniz çok uzatmayayım.

Bu yöntemde Ubuntu'yu silmeden dualboot olarak iki işletim sistemli olarak kullanabilirsiniz eğer takıldığınız bir sorun veya soru olursa yazın yardımcı olabilirsek yardım etmeye çalışırız Allah'a emanet olun.

Bu arada şunuda ekleyeyim unutmuşumum neden Rufus yerine Ventoy kullanmalıyızın sebebi ISO dosyalarını attıktan sonra Rufus'ta sadece tek bir ISO dosyası atılıyordu ve başka dosya atmazdınız. Ama Ventoy'da ise birden falza ISO dosyası atabilirsiniz ve normal kişisel dosyalarınızı da atabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• 20231110_211303.jpg
    20231110_211303.jpg
    132,7 KB · Görüntüleme: 71
  • Ekran Görüntüsü - 2023-11-11 22-27-26.png
    Ekran Görüntüsü - 2023-11-11 22-27-26.png
    62,3 KB · Görüntüleme: 43
  • Ventoy-multiboot-USB-drive.jpeg
    Ventoy-multiboot-USB-drive.jpeg
    53,4 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleme:

Technopat Haberler