Çözüldü Windows 10 GTX970 FPS Düşüş Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Chescha

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Daha önce FPS drop sorunumla ilgili açtığım konunun hem başlığı değiştirildi. Hem de kendi konuma cevap yazma hakkım elimden alınmıştı. Fakat hala sorunuma çözüm bulamadım. Neyse konumuza dönecek olursak, sorunum şu şekilde;

Bilgisayarı 1 ay önce topladım. O akşama kadar her şey mükemmeldi. 180 FPS aldığım oyundan 10-20 FPS almaya başladım ve bu aniden oldu. 1 saat önce oynadığım oyunda sorun yok 1 saat sonra tekrar oyuna girdiğimde bu düşüş ile karşılaştım. Diğer oyunlara da girdim aynı oranda bir FPS düşüşü söz konusu.

İlk konuyu açtığımdan bu yana birden FPS eski haline döndü ve bir gün sonra tekrar aynı şekilde fps düşüşüyle karşılaştım. Bir sürü test uyguladım bilgisayara aklınıza gelebilecek bütün testleri, bilgisayarın hiç bir donanımında bir sıkıntıyla karşılaşmadım. Bugün GeForce forumunda benimle aynı sıkıntıyı yaşayanları buldum ve sorunun Windows 10 kaynaklı olduğunu söylüyorlar.
Link : https://forums.geforce.com/default/...dows-10-upgrade-and-nvidia-drivers-update-/4/
Açıkcası hak verdim.Testlerde hiç bir sorun çıkmamasına karşın büyük oranda Fps düşüşü mevcut. Tekrar Windows 7 kurmayı düşünüyorum. Sizlerin bu konu hakkındaki fikriniz neler? Aranızda benimle aynı sorunu yaşayan var mı ?
  • Anakart: Z170A Gaming M3
  • Ekran Kartı: GeForce GTX 970
  • İşlemci: Intel Skylake 6600K
  • BIOS: Güncel

Malesef, mesela dün akşam düştü ve hala düzelmedi. Bir önceki düştüğünde yaklaşık 18 saat sonra kendiliğinden düzelmişti. Herhangi bir oyuna girdiğimde şuan aynı oranda bir FPS düşüşü mevcut.Anlayacağın şuan bilgisayarın kafasına esip FPS'in eski haline gelmesini bekliyorum. Yapmadığım şey kalmadı diyebilirim. Format bile attım ama nafile.

GTX970 beni gerçekten ürkütmeye başladı, 3 gün içinde 20 ye yakın şikayet var. Sanırım yeni sistemimde R9 390'ı tercih edeceğim...
Windows 10'u değil de, temiz kurulum 8.1 yüklemeyi denedin mi?

GTX970 beni gerçekten ürkütmeye başladı, 3 gün içinde 20 ye yakın şikayet var. Sanırım yeni sistemimde R9 390'ı tercih edeceğim...
Windows 10'u değil de, temiz kurulum 8.1 yüklemeyi denedin mi?
Windows 8.1 hiç bir zaman cazip gelmedi bana windows 7 kullanıcısıydım o yüzden yüklemedim. Ama şu saatten sonra gelecek cevaplara göre yüklemeyi düşünüyorum. Ya Windows 7 ya da Windows 8.1.

Bunun çözümü var sadece bilmek istediğim, FPS düşüşü birkaç saniyelikmi yoksa 20 FPS'de kalıyormu oyun.
Evet 20-30 larda kalıyor. Saniyelik değil.

Windows 8.1 hiç bir zaman cazip gelmedi bana windows 7 kullanıcısıydım o yüzden yüklemedim. Ama şu saatten sonra gelecek cevaplara göre yüklemeyi düşünüyorum. Ya Windows 7 ya da Windows 8.1.

Evet 20-30 larda kalıyor. Saniyelik değil.
Şöyle bir çözümü var bu dediğimi yap. Oyunda FPS düştügünde CTRL ALT DEL yap, çıkan ekranda görev yöneticisini tıkla böylece masaüstüne döneceksin, sonra görev yöneticisi ekranını kapat oyuna geri dön oyun zaten açık o an ve kaldığın yerden devam et FPS düşüşleri bitmiş olacak. Bu Windows 10'dan kaynaklanan bir sorun ancak böyle sorun çözülüyor anlık oyunlarda.

Şöyle bir çözümü var bu dediğimi yap. Oyunda FPS düştügünde CTRL ALT DEL yap, çıkan ekranda görev yöneticisini tıkla böylece masaüstüne döneceksin, sonra görev yöneticisi ekranını kapat oyuna geri dön oyun zaten açık o an ve kaldığın yerden devam et FPS düşüşleri bitmiş olacak. Bu Windows 10'dan kaynaklanan bir sorun ancak böyle sorun çözülüyor anlık oyunlarda.
Bir kez daha söyleyim FPS düşüşü anlık değil. 20-30 larda başlıyor ve bir daha çıkmıyor. Ancak bir önceki düştüğünde 18 saat sonra 'bir daha şansımı deneyim' dediğimde oyuna girdiğim ve tekrar 170-180 FPS almaya başladım. Ama dediğim gibi dün akşam tine bir şey oldu ve 20-30 fps den fazla alamıyorum. Yine de dediğini uygulayıp değişim var mı yok mu buraya yazıcam.

Bir kez daha söyleyim FPS düşüşü anlık değil. 20-30 larda başlıyor ve bir daha çıkmıyor. Ancak bir önceki düştüğünde 18 saat sonra 'bir daha şansımı deneyim' dediğimde oyuna girdiğim ve tekrar 170-180 FPS almaya başladım. Ama dediğim gibi dün akşam tine bir şey oldu ve 20-30 fps den fazla alamıyorum. Yine de dediğini uygulayıp değişim var mı yok mu buraya yazıcam.
Aynı sorun bende var böyle çözüyorum işi bide sen dene bakalım.

Bide hangi oyunda bu sorunu yaşıyorsun bütün oyunlardamı. ?

Aynı sorun bende var böyle çözüyorum işi bide sen dene bakalım.

Bide hangi oyunda bu sorunu yaşıyorsun bütün oyunlardamı.

Neden ultrada 60 FPS'nin üzerinde oynatan bir kart verdiğin 1400 liranın hakkını verip doğru duzgün çalışmıyor ki? Biz sorunsuz kullanmak için alıyoruz, her dakika başı Ctrl Alt Delete mi yapacağız?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı