Windows 10 güç seçenekleri dengesizliği

FreiSeele

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba millet, yeni sistem topladım ve Windows 10 Pro kullanıyorum, PC'nin boştayken olabildiğince sessiz çalışmasını istiyorum aynı zamanda oyuna geçince normal performansa dönmesini ama dengeli seçeneği bunu sağlayamıyor, ekran kartının kendi fanları yüke girmedikçe dönmüyor ama sıvı soğutma ve kasanın fanlarında bu durum yok. Dönmemesini geçtim düşük devire bile inmiyor genelde orta-yüksek devir arasında seyrediyor, güç tasarrufuna çektiğimde istediğim gibi sessiz oluyor ama dengeli veya yüksek performansa aldığımda fanlar gereksiz şekilde fazla çalışıyor özellikle yüksek performansa aldığımda masaüstünde bile Full grafikte oyun oynatıyor gibi dönüyor, bunu otomatik hale getirebilmemin bir yolu yok mu boştayken güç tasarrufu gibi sessiz oyuna geçince yüke uygun çalıştırabileceğim bir yolu?

İşlemci: 3900X.
Ekran kartı: RTX 3080.
Fan kontrolcü, sıvı soğutma ve kasa fanları MSI.
PSU: RM750 Corsair.

Son düzenleyen: Moderatör:

Aslında CPU Smart fan Control özelliği ile işlemci fanınız zaten sıcaklığın yüksekliğine bağlı olarak otomatik kontrol ediliyor. Oyun içi sıcaklık değerlerini atabilir misiniz?

Aslında CPU Smart fan Control özelliği ile işlemci fanınız zaten sıcaklığın yüksekliğine bağlı olarak otomatik kontrol ediliyor. Oyun içi sıcaklık değerlerini atabilir misiniz?

Oyun içi ortalama GPU 73 derece CPU 58-60 derece alıyorum masaüstündeyken 30'lara düşüyor ikisi de ama nedense masaüstündeyken fanlar ara sıra hızlanmaya yüke girer gibi ses çıkarmaya falan başlıyor ortalama hızları da yüksek kalıyor güç tasarrufuna çekmediğim sürece.

Fan kontrolcüsü ile manuel olarak size göre sessiz gelecek yüzdeye alın. Bilgisayarı da maksimum performansa ayarlayın. İşlemciniz ısınmıyor anladığım kadarıyla zaten sıvı soğutma var. Hem işlemciniz ısınmaz hem de yüksek performansta oynarsınız. Eğer masaüstünde de güç tasarrufu istiyorsanız o zaman aynı ayarları dengeli de yapın. Aklıma başka bir şey gelmiyor ;(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…