Windows 10 güç seçenekleri ne işe yarar?

Zorbey07

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba Windows 10 güç seçeneklerinden, yüksek performans yapıp o şekilde kullanıyorum. Fakat PC yeniden başlayınca dengeli (önerilen) otomatik seçiliyor. Bunu sürekli kalıcı hale getirmek mümkün değil mi? Yardımcı olur musunuz?

Sizler hangi modu kullanıyorsunuz? Nihai performans neyi kast ediyor?

Dosya Ekleri

• resim güç.JPG
    resim güç.JPG
    44,9 KB · Görüntüleme: 115
Merhaba Windows 10 güç seçeneklerinden, yüksek performans yapıp o şekilde kullanıyorum. Fakat PC yeniden başlayınca dengeli (önerilen) otomatik seçiliyor. Bunu sürekli kalıcı hale getirmek mümkün değil mi? Yardımcı olur musunuz?

Sizler hangi modu kullanıyorsunuz? Nihai performans neyi kast ediyor?
En çok etki ettiği yer işlemci. Yüksek performansta kullanın derim. Dengeli ayarda, zorlu bir işlem yaparken GHz artar. Yüksekte ise daima yüksek olur.

Donanıma göre kullanılan güç bildiğim kadarı ile yüksek performans seçtiğiniz zaman -gene onun içinde de bir çok ayar var- daha fazla güç tüketiyor.
Dizüstü bilgisayar kullanıcıları oyun oynamıyorlarsa yapmasınlar. Masaüstü kullanıcıları güç tüketimini zaten umursamaz.

Dizüstü bilgisayar kullanıcıları oyun oynamıyorlarsa yapmasınlar. Masaüstü kullanıcıları güç tüketimini zaten umursamaz.
Diz üstünde prize takılı kullanılıyor ise etki etmez demi pilsiz kullanımda yani

Her yeniden başlat deyince dengeli moda geçiyor. Kalıcı yapma şansımız yok mu?

Masaüstü kullanıyorum.

Her yeniden başlat deyince dengeli moda geçiyor. Kalıcı yapma şansımız yok mu?

Masaüstü kullanıyorum.
Bende öyle bir sorun yok. İşin detayını inanın bilmiyorum. Muhtemelen bir kod ile CMD’den düzeltilebilir. O kodu da ben yazamam.
İnternette bir araştırma yapın. Belki işe yarar bir şey çıkar. Çok yararlı video’lar var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı