Çözüldü Windows 10 Güncelleme Sonrası Anlık GPU Kullanımı Düşmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

FakeKvothe

Hectopat
Daha fazla  
5-10 Dakikada bir GPU kullanımım oyunlarda %99-100'den 10-15'e düşüyor.Haliyle hafif donuyor oyun , sadece oyunlarda değil video izlerken de anlık ses bozuluyor mekanik bir sese dönüşüp düzeliyor.Bütün her şeyi güncelledim tek tek bütün driverları güncelledim.Yığınla çözüm denedim fakat hiçbiri çözemedi.
Bu hatayı daha önce de alıyordum . Format attıktan sonra direk Windows Uptade'i kapattım .Hiçbir güncelleme yapmadan.Sorunum hallolmuştu fakat kendi kendine 2 gün önce yeniden açılıp güncellemeleri yaptı maalesef hata geri döndü.
1 Ay sıkıntı yoktu .Sürekli format atıp makineye zarar da vermek istemiyorum. Fakat başka çözüm bulamadım . Bildiğiniz işe yarar herhangi bir çözüm var mı ? Daha fazla bilgi lazımsa paylaşabilirim . Format atmadan önce bir kez daha denemek istedim.
Dell İnspiron 7567
16 Gb Ram
1050 ti 4 GB
1 TB Harddisk +128 GB SSD(İşletim sistemi SSD'de)

windows özellik.PNG

Çözüm
Windows güç ayarlarını yüksek performans yapıp dener misiniz!

Şu an da yaptım deniyorum Fortnite da 1-2 kez GPU %0a düştü fakat yeni sezon yayınlandığı için ilk haftalarda performans sorunu olabiliyor şimdi Withcher 3 ile deneyeceğim. Emin olmak için.
Sorun devam ediyor takılma anlık olsa da ses de bozulduğu için fark ediliyor. NVIDIA sürücüsünü kaldırıp eskisini kuracağım fakat sorunun ondan kaynaklandığını düşünmüyorum. Çünkü ne zaman sorun yaşasam Windows Update'den sonra oluyor. Format attıkdan sonra 3.parti Windows Update'i tamamen durduran programları kullanmak dışında çarem kalmadı.
Eskisini kurdum bir şey değişmedi hata devam ediyor. Anlık takılıp cızırtı sesi geliyor. Format attıktan sonra çözülüp çözülmediğini yazarım.

Şu an da yaptım deniyorum Fortnite da 1-2 kez GPU %0a düştü fakat yeni sezon yayınlandığı için ilk haftalarda performans sorunu olabiliyor şimdi Withcher 3 ile deneyeceğim. Emin olmak için.
Sorun devam ediyor takılma anlık olsa da ses de bozulduğu için fark ediliyor. NVIDIA sürücüsünü kaldırıp eskisini kuracağım fakat sorunun ondan kaynaklandığını düşünmüyorum. Çünkü ne zaman sorun yaşasam Windows Update'den sonra oluyor. Format attıkdan sonra 3.parti Windows Update'i tamamen durduran programları kullanmak dışında çarem kalmadı.
Eskisini kurdum bir şey değişmedi hata devam ediyor. Anlık takılıp cızırtı sesi geliyor. Format attıktan sonra çözülüp çözülmediğini yazarım.

StopUptades10 adlı uygulamayla tamamen Windows Update'i kapattım. Format atmama gerek kalmadı. Tamamen düzeldi şu an. FPS düşmesi yaşamıyorum artık.
Sistem geri yükleme noktası oluşturduysanız daha önce, geri yükleme işlemi yapın. O güncellemeleri manuel olarak kaldırsanız bile düzelmiyor artık o olay maalesef. Ya format atacaksanız ya da güncelleme yapmadan önce geri yükleme noktası oluşturduysanız geri dönecekseniz.

Windows güç ayarlarını yüksek performans yapıp dener misiniz!

StopUptades10 adlı uygulamayla tamamen Windows Update'i kapattım. Format atmama gerek kalmadı. Tamamen düzeldi şu an. FPS düşmesi yaşamıyorum artık.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı