Windows 10 güncelleme sonrası donma sorunu

196132

Kilopat
Makaleler
1
Arkadaşlar sürüm 1909'a geçtim, aşağıda sol alttaki Windows tuşuna basınca, ya da hemen yanında arama butonuna basınca orası donuyor. Sonra ise PC kitleniyor, masaüstünde sağ tık basılmıyor, yenile yapamıyorum yani. F5 tuşu da işe yaramıyor. Daha sonra sağ alttaki saat bölümüne tıklayınca orası da yok oluyor, yeri bomboş kalıyor. O ekran altındaki çubuktaki neye tıklasam (Chrome hariç) donuyor, ekranda izi kalıyor. Tüm bunlar PC'yi yeniden başlatınca düzeliyor.

Bu arada sürüm 1909'a geçmeden önce bu sorun yoktu.

Şunları yapıp bilgisayarı yeniden başlatır mısın?

1574287039854.png
1574287056381.png

1574287099834.png
1574287140637.png

Arkadaşlar sürüm 1909'a geçtim, aşağıda sol alttaki Windows tuşuna basınca, ya da hemen yanında arama butonuna basınca orası donuyor. Sonra ise PC kitleniyor, masaüstünde sağ tık basılmıyor, yenile yapamıyorum yani. F5 tuşu da işe yaramıyor. Daha sonra sağ alttaki saat bölümüne tıklayınca orası da yok oluyor, yeri bomboş kalıyor. O ekran altındaki çubuktaki neye tıklasam (Chrome hariç) donuyor, ekranda izi kalıyor. Tüm bunlar PC'yi yeniden başlatınca düzeliyor.

Bu arada sürüm 1909'a geçmeden önce bu sorun yoktu.
Kardeşim sana şunu öneriyorum. Öncelikle Windows Arama bölümüne CMD yaz. Komut İstemi ne sağ tıklayarak Yönetici Olarak Çalıştır! . Karşına gelen ekrana aşağıda vereceğim komut satırlarını TEK TEK yazarak çalıştır. Her komuttan sonra işlemin tamamlanmasını bekle! . Herşey bitince CMD Ekranının görüntüsünü aşağıda benim seninle paylaştığım gibi sen de benimle paylaş. Akabinde sistemi yeniden başlat ve sorunların devam edip etmediğiyle ilgili lütfen beni bilgilendir! UNUTMA KODLARI "TEK TEK" ÇALIŞTIR ve BİTMESİNİ BEKLE. SONRA BİR SONRAKİ KODU ÇALIŞTIR!

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth

DISM.exe /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

sfc /scannow

15151.PNG

Son düzenleme:
Kardeşim sana şunu öneriyorum. Öncelikle Windows Arama bölümüne CMD yaz. Komut İstemi ne sağ tıklayarak Yönetici Olarak Çalıştır! Karşına gelen ekrana aşağıda vereceğim komut satırlarını TEK TEK yazarak çalıştır. Her komuttan sonra işlemin tamamlanmasını bekle! Her şey bitince CMD Ekranının görüntüsünü aşağıda benim seninle paylaştığım gibi sen de benimle paylaş. Akabinde sistemi yeniden başlat ve sorunların devam edip etmediğiyle ilgili lütfen beni bilgilendir! UNUTMA KODLARI "TEK TEK" ÇALIŞTIR ve BİTMESİNİ BEKLE. SONRA BİR SONRAKİ KODU ÇALIŞTIR!

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth

DISM.exe /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

sfc /scannow

Eki Görüntüle 462404

Adsız.png

Dediğinizi yaptım böyle bir sonuçla karşılaştım. Ne yapmam lazım? Windows Update'yi devre dışı bıraktım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı