Windows 10 güncelleme sonrası mavi ekran sorunu

EDMRL

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, dün vatan bilgisayar'dan yeni bir bilgisayar topladım teslim aldım windows 10 yüklemek istediğimde kurulum tamamlanıp yeniden başlatıldıktan, kritik güncellemler alınıyor güncelleme yapılıyor işlemleri sonrasında mavi bir ekranda kurulum dondu. (klasik mavi ekran değil kurulumun aka plan rengi olan mavi ekran). Arkadaşım donanımsal sorun olabileceğini söyledi, günlerce beklenip alınan bilgisyarda böyle bi durum çok can sıkıcı ne yapmamı tavsiye edersiniz ?

Merhaba, kurulumu nasıl yaptınız ayrıntı verin. Dondu dediğin durum bütün yazıların kaybolduğu bir durum mu? Kasa üzerindeki sabit disk aktivite ışığının durumu nedir? Donduktan sonra hangi işlemi yaptın? Uzun gibi ama ayrıntılar önemli. Sistem bileşenlerini yaz mesela SSD üzerine mi kuruyorsun.

hızlı yanıt için teşekkür ederim. kurulumu normal harddisk üzerine yapıyorum uefi ve bios ile kurmayı denedim. donduğu ekranda hiçbir yazı yok donduktan sonra bekledim bir değişiklik olmayın ctrl alt delete ile yeniden denedim sonuç değişmedi ışıkların durumuna bakamadım.

Anakart modelinizi ve diğer bileşenleri tam olarak belirtin. Kurulumu USB ile mi yaptınız?

Ek: kurulumu sıfırdan mı yoksa yükseltme olarak mı yapıyorsun?

Sistem bileşenlerini belirtirsen karanlıkta kalmayız :) Aşağıda yazdıklarımı deneyerek kurulumu bir daha yap, olmazsa sistem bileşenlerini tam olarak belirt.

Önce BIOS'u fabrika ayarlarına döndür. Daha sonra SATA ayarının AHCI olduğunu emin ol. UEFI olarak kurulumu tekrar yap, sabit disk sıfırsa daha önce oluşturulmuş olan bölümleri sil (başka diskler varsa bu işlemde dikkatli ol) ve sıfırdan kurulumu başlat. Kurulum, bilgisayarı yeniden başlattığında POST durumundayken güç düğmesine sürekli basılı tutarak bilgisayarı kapat. Üç beş saniye sonra tekrar başlat ve kurulum devam etsin.

Ek: Firmalar geçen yıl G3258 için bir BIOS güncellemesi yayınlamışlardı. Anakartı yeni aldığına göre güncel BIOS olmalı ya da en azından bu güncelleme vardır. Anakartının mevcut güncel BIOS versiyonu 2204'dür. Bunu kontrol et güncel değilse aşağıdaki bağlantıdan indireceğin dosyayla BIOS'u güncelleyebilirsin.

H81M-D (BIOS v2204): http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1150/H81M-D/H81M-D-ASUS-2204.zip

Son düzenleme:
O en son ihtimal olmalı ama BIOS'da yanlış bir konfigürasyon bu tip hatalara yol açar o yüzden fabrika ayarlarına alın, şimdilik size yetecek ufak ayarları yapın kurulumu bitirin daha sonra ayrıntılı ayarlara bakarsın. Daha önce belirttiğim şekilde ve stabil BIOS ayarları ile tekrar kurulumu yapın.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı