Windows 10 güncelleme sonrası 'ntldr is missing' hatası

blenxi

Kilopat
Daha fazla  
Dün akşam Windows 10'a güncelleme geldi. Güncelleyip bilgisayarı kapattım. Sabah açtığımda bu hatayı aldım. Ekran görüntüsünü paylaşıyorum. İnternette araştırdım, çözüm olarak Windows 7 gibi düşük sürümlerin çözümleri paylaşmışlar. Windows'dan gelen bir güncelleme bilgisayarı nasıl bozar aklım almıyor. Çözüm hakkında bilgisi olan var mı?

Dosya Ekleri

• 20220416_102018.jpg
    150,3 KB · Görüntüleme: 83
BIOS'dan bootable ettiğin diski doğru yaptığınıza emin olun. UEFİ, LEGACY ayalarını doğru ettiğinizden emin olup kaydedin.
Diskin sağlam olduğuna emin iseniz SATA kablolaırnı kontrol edip, Windows onarma veya içinde lazım belge yoksa format atmanız gerekecek. Diğer adımlar da var ancak ileri düzey işlemler.

Dünkü güncellemeden sonra oldu bu. Sapasağlam bilgisayar, yerinden bile oynatmıyorum, düzenli temizliyorum bakımını yapıyorum. BIOS'a girdim. Boot option Samsung SSD. Zaten Windows'u buna kurmuştum. Sabahtan beri internette çözüm arıyorum. Storage boot option Control ve other PCI device Priority'lerini değiştirin diyorlar. Değiştirdim bu sefer de reboot and select proper boot device hatası çıkıyor. Tüm bileşenleri söküp yeniden taktım. BIOS'u default ayarlarına geri getirdim. Hiçbir türlü olmuyor.

Bu UEFI'ya da legacy hangilerini seçmem lazım?
@Murat5038 HDD ve SSD çalışıyor. Titreşim var, elimle ikisine de baktım. Zaten HDD ısınmış. BIOS'ta görünüyor ikisi de, çalışmasa sanırım gözükmezdi mantıken bilemiyorum? BIOS ayarlarımın da ekran görüntülerini yükledim. Bir bakar mısınız?

Dosya Ekleri

• 20220416_132526.jpg
    89,3 KB · Görüntüleme: 43
  • 20220416_132758.jpg
    191,4 KB · Görüntüleme: 37
  • 20220416_132740.jpg
    193,7 KB · Görüntüleme: 30
  • 20220416_132813.jpg
    155,4 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleme:
Win 10 features kısmını Win 10 yapın. Sistemi UEFİ kurduysanız save yapınca reboot boot hatası vermez. Diğer hata onarma ile veya dediğim gibi formatla çözeülecek.
Windows güncelleme ile bu nasıl oldu diyorsunuz. Windows güncelleme Windows dosyalarını yenilediği için hatalı eksik yazma sonucu bu tür sorunlar çıkabilir.

Hocam saat 22:30 oldu. Sabah 11'den beri bilgisayarla uğraşıyorum. Daha da bozmayayım diye arada kapatıp yabancı sitelerde yazılanları deniyorum ama yok olmadı ben pes ediyorum artık. Pazartesi günü teknik servise götüreceğim. Belki de SSD bozuldu bilemiyorum, bunaldım artık. Derdim bozulması değil masaüstünde önemli dosyalarım var onlar gidecek sanırım. Buna canım sıkılıyor. UEFI mi kurdum bilmiyorum. PC yeni ama BIOS Update yapmamışım hiç 2017 gözüküyor son Update. Daha başka bir şey denemeyeceğim.

Bakabileceğim kaynaklara bakmışsınızdır. Aklıma gelen şeyleri de denemişsiniz. Benim de yardım edebileceğim bir yer kalmıyor.

Elinizde USB'ye yazılmış Windows ISO dosyası ya da yazabileceğiniz bir yer var mı? Mümkünse bu şekilde Windows kurulumu yaparken kurulum yerine Sistemi Onar deyin, kişisel verilerinizi silmeden onarmaya çalışın ya da onarmak yerine tekrar kurun ve yine kişisel verilerinizi silmeden yapın. Ama orijinal key olduğundan ve bilgisayara veya verilerinize zarar gelir mi bilmediğim için çok da müdahale etmekten korkuyorum açıkçası. Zaten siz de başka bir şey deneyeceğinizi söylemişsiniz. Siz bilirsiniz açıkçası.

ISO dosyasını indirdim zaten kendi sitesinden. Onunla yaptım. Dediğiniz şey Media tool. Oradaki hiçbir işlem işe yaramıyor. 4-5 farklı yöntem var hepsini denedim.
1- komu istemiyle düzeltme: Çalışmıyor.
2- tarihi geri almayla: Çalışmıyor.
3- son güncellemeleri kaldır: Önceki konudaki sorun gibi çalışmıyor.
4- onar kısmı zaten olmuyor.
5- yedek alınan kısmı geri yükle: Bu da çalışmıyor.

Bunun haricinde BIOS'tan bir şeyler denedim, onlar da olmadı.

@Emir Dayı kurtarma menüsü dediğiniz yer nerede? Öyle bir şeyle karşılaşmadım. Tek isteğim masaüstünde 4-5 çalışma dosyam var. Photoshop, Illustrator. Onları kurtarmak. Gerisi önemli değil.

Windows açılmıyorsa kurtarma menüsüne oradan giremezsiniz. USB'ye Windows yazdırarak oradan ulaşabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodaki şekilde verileri kurtarabilirsiniz.

Benim bahsettiğim şu panel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…