Windows 10 güncelleme sonrası 'ntldr is missing' hatası

@Emir M. o videoyu da izledim dün. Onarılma kısmındaki hiçbir şey çalışmıyor. Bende daha fazla onarma seçeneği vardı, ona rağmen olmadı. Media Creation Tool olarak geçiyor, onu USB'ye yazdım, bootu öyle yaptım. SATA kablolarını da denedim. SSD'ninkiyle HDD'nin kablolarını değiştirdim. BIOS'ta her ikisi de gözüküyor ancak onarmada SSD (C) gözükmüyor. Dolayısıyla Windows da SSD'de kurulu olduğu için masaüstünü göremiyorum. D klasörü görülüyor.

@Crownguard aynen öyle.
Güncelleme: SSD hasarlıymış, gözükmüyormuş. Demek ki Windows güncellemeleri bilgisayar donanımlarını bozabiliyor. Tecrübe oldu.

Son düzenleme:
İlk defa karşılaştım. Araştırırken SSD'nin de bozulabileceğini okumuştum ama bahsetmedim, zaten siz bahsetmişsiniz. Geçmiş olsun. Verilerinizi kurtarabildiniz mi peki? Bu konuda Windows'a ulaşacak mısınız? Güncelleme yüzünden diskinizin bozulduğunu söyleyecek misiniz?

Verilerimi kurtaramadım. Kontrol eden kişiye sordum, bunun içini falan açıyorlarmış diske bakıyorlarmış dedim. Yapan yerler var ama pahalıdır dedi. Şu 2-3 bin liraya düzelten firmaları kastediyor. Açıkçası o kadar para vermeye değmez, oturur tekrar yaparım 3-4 haftada. Bunun dışında Technopat'ın YouTube sayfasındaki SSD düzeltme videoları var. Programla içerisindeki dosyaların gözükme ihtimali varmış. Bir araştıracağım.

Mail atacağım tabii ki, bırakmam peşimi. Kabul etmezler tabii umursamazlar bile. Zaten Türkiye ağının ne kadar tırt olduğunu kendim tecrübe ettim.

Bu arada ben SSD'yi alalı tam 4 yıl olmuş. Ben 2 yıl sanıyordum o yüzden sinirlendim. 4 yıl bana makul gibi geldi.

Markanın verdiği ömür ne kadardı ki? SSD sonuçta HDD değil bu hem 15 yıl öncesinde yaşamıyoruz. Kullanım sıklığınızı bilemem ama bana yine de az geldi.

Her gün kullanıyorum, tatil, seyahat hariç. Windows ve bazı önemli tasarım programlarım da SSD'ye kuruluydu. İyi kullandım yani. Benim HDD 2011'den kalma, bana mısın demiyor, halen onu kullanıyorum. Üzerine 3 sistem topladım. D olarak onu kullanıyorum, yakında emekli olabilir. Hakkını verdi.

SSD'yi Teknobiyotik'ten almışım ve 4 sene olmuş. Garantisi 2 yıl diye biliyorum, e-faturaya bakmam lazım.

O hâlde kolay gelsin. Burayı da daha fazla hortlatmayalım.

Teşekkürler bu süreçte verdiğiniz destek ve bilgi için. Ben de geri dönüşe göre elimden geldiğince ve anladığımca diğer benzer sorunu olan arkadaşları bilgilendirmeye çalışıyorum. Teknobiyotik ile iletişim kurdum, geri dönecekler. Eğer Samsung'un ayrı bir garantisi varsa onu da öğrenmiş olacağız. Mesajı editlerim. Son durum budur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…