Merhaba.
Sistemime format attım ve Windows 10 Pro ve son güncellemeleri kurdum.
Yalnız ilginç bir şekilde 2 makinede de Windows'un düzgün çalışmadığını fark ettim.
Sizlerle bir resim paylaşmak istiyorum;
Burada görüldüğü üzere bir önceki Windows sürümünde böyle bir çarpıklık yoktu. Artık işlemcinin yanmasından korkar oldum ve bu durum gereğinden fazla canımı sıkmaya başladı. Sistemde zararlı bir yazılımın olması imkansız çünkü format attım makineye. Öğrenmek istiyorum, ne oluyor bu Windows 10'lara? Kasıtlı mı yapılıyor? Olay görüntüleyicisinde çıkan onca hatadan sadece 1 tanesi görünsede sonuç olarak sistem kararlı çalışmıyor. Güncelleme sonrası sizlerde de benzer durumlar var mı? Çözüm önerileriniz nelerdir?
Buna benzer sorun bende de var. Örneğin görev yöneticisini açıyorum işlemci kullanımı %100 olarak karşıma çıkıyor. 1 saniye sonra %3 %5 oluyor. Görev yöneticisini kapatmadan tekrar herhangi birşey açıyorum mesela Chrome tekrar %100 oluyor yine aynı şekilde düşüyor. Herseyi kapatıp, Hiçbir şey yapmadan biraz izliyorum. Bu sefer belli aralıklarla %40 %79 oluyor birkaç saniye için.
Bilgisayarı aldığım günden beri böyle. 2 ay olmadı alalı. 2 Hafta önce temiz kurulum yaptım ama yine aynı şekilde devam ediyor. Herhangi bir zararını donma veya oyunlarda FPS düşmesi gibi birşeyle karşılaşmadım.
Recep Bey teşekkürler. Yöntemi deneyeceğim.
Bilgisayara Windows 10 Pro kurdum ve illegal bir yöntemle etkinleştirme gerçekleştirdim.
Düzenleme: Hernangi bir değişiklik olmadı. Arkadaşımızın da dediği gibi sistemi yeniden başlattığımda disk kullanımı %100 olarak görünüyor ve görev yöneticisinde yer alan tüm programlar sırasıyla bu değeri kullanıyorlar. Belli bir süre sonra da normalleşiyor. CPU kullanımı hâlâ aynı değerlerde.
Benim dediğim olay ufak bir işlem yapmada bile işlemci %100 olarak çalışıyor. YouTube açıyorum işlemci kullanımı %100 oluyor 1 saniye sonra düzeliyor. YouTube açmak için 7700HQ işlemci %100 olmasına gerek yok. Anlamadığım diğer nokta ise bilgisayar boşta iken görev yöneticisini açıyorum birkaç saniye izliyorum, %30 %47 %100 oluyor bu sadece 3 - 5 saniye sürüyor sonrasında normale dönüyor. Bunun sebebini merak ediyorum. @Recep Baltaş
Aynı sorun bende de var. Ben oyun oynayan biriyim oyun açtığımda 30 dk oynasam 30 dk boyunca %100 oluyor CPU ısınıyor, FPS droplar yaşanıyor. Youtube'dan video açtığımda aynı sorun gerçekleşiyor. CPU fanı deli gibi çalışıyor.
Aynı sorun bende de var. Ben oyun oynayan biriyim oyun açtığımda 30 dk oynasam 30 dk boyunca %100 oluyor CPU ısınıyor, FPS droplar yaşanıyor. Youtube'dan video açtığımda aynı sorun gerçekleşiyor. CPU fanı deli gibi çalışıyor.