Windows 10 Güncellemeden Sonra Aşırı Yavaşlık

S1nanozk

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese iyi forumlar. Yaklaşık 1-2 ay kadar internetim yoktu, anca bağlatabildim şehir dışında olduğumdan. Önceden çok seri olan bilgisayar şimdi aksi bir şekilde çeşitli kasılmalar yaşıyor. İki gündür internet bağlı ve yeni gelen birçok windows 10 güncellemesinden sonra bu durumu yaşamaktayım.
Görev yöneticisinden baktığımda disk kullanımı neredeyse devamlı %100 gösteriyor ve ''Sistem ve sıkıştırılmış bellek'' diye birşey var bu güncellemelerden sonra; en çok o disk kullanıyor sanki.
Virüs ya da zararlı yazılım mı dicem ama tarama vs. de yaptım birşey çıkmadı. Yeni gelen güncellemeden sonra sizde de var mı bu tip problem? Nedenini paylaşırsanız sevinirim.

Windows 10 yıldönümü güncellemesini yapın sorun düzelmezse geri dönüş yaparsınız. Windows 10 sürüm 1607 yapı numarası 14393. Ayarlardan güncelleme gözükmüyorsa Windows 10 Medya Oluşturma Aracı ile ya da Windows 10 14393 iso dosyasını indirip içini açıp setup.exe çalıştırarak güncelleme başlatabilirsiniz.

Ozellikle windows 10 yildonumu guncellemesinden sonra bu sorunu yasiyorsaniz, yeni bir guncelleme beklemek zorundasiniz. Windows'un yildonumu guncellemesini alan bilgisayarlarin %40'i yavaslama sorunu yasiyor. Windows'un halen resmi bir guncellemesi olmadigi icin Windows yetkilileri yeni bir guncelleme gelene kadar bilgisayar'i guvenli mod'da calistirin bilgisini verdi.

Sistem özellikleriniz nedir acaba? Bende kurdum tam tersine hızlanma oldu.

Cevaplar için teşekkür ederim. Evet son güncelleme ile birlikte oldu bu sorun. Bir de iki gündür şunu farkettim; bilgisayar ilk açıldıktan bir süre devam ediyor bahsettiğim durum. Sonrasında disk vb. kullanımlarım normale dönüyor. Lakin ilk 5-10 dk süre(tahminim) herşey yavaş açılıyor mesela. Yeni bir güncelleme bekliyeceğim muhtemelen.
Sistem özelliklerime gelince üst düzey bir sistemim yok:
İşlemci: AMD Phenom2 x4 955
Ram: 16gb 1866mhz ddr3
Ekran Kartı: Asus 950 Strix
Bir de ssd yok sistemimde. Standart seagate 1tb barracuda hdd var ama öncesi ile kıyas yapabildiğim için yine de yavaşlığı net görebiliyorum.

Konuya açıklık getirirsek "Sistem ve sıkıştırılmış bellek" 1511 sürüm 10586 yapısı ile beraber geldi. Yıldönümü güncellemesi 1607 sürüm 14393 yapısı ile görev yöneticisindeki "Sistem ve sıkıştırılmış bellek" "Sistem" olarak eski haline getirildi. Sıkıştırılmış bellek kullanımı ayrı işlem olarak gösterilmekten çıkarılmış oldu. Performans sekmesinde ne kadar sıkıştırılmış bellek olduğunu görmeye devam ediyorsunuz.

Sonuç olarak şu anda kullandığınız geçen seneki sürüm 1511 10586 yapısı. Yıldönümü güncellemesini yapın. Sistemsel bozukluk varsa tekrar yüklenme gerçekleştiği için sorun düzelecek. Bilgisayar başlangıcına yerleşen programlar ile ilgili bir durum ise temiz önyükleme yapıp farkı gözlemleyin. Bu arada yıldönümü güncellemesi gayet stabil. Bazı kullanıcılar donma sorunu yaşamış. Bir de Xbox gamedvr kapatılması ile geçen fps sorunu yaşayanlar olmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…