Windows 10 güncellemesi Lumialara gelecek mi?

Windows Phone lumia' larda seri bir şekilde çalışıyor zaten, windows 10'unda çok fazla sistem gereksinimine ihtiyaç duyacağını zannetmiyorum, aşağı yukarı aynı ihtiyaçlar olur. Bu yüzden ve windows phone pazarının gelişmesi için yeni güncelleme gelir kanımca.

Windows Phone 7'den Windows Phone 8'e geçerken Win CE platformundan Windows NT'ye geçiş yaptılar. Yani işletim sistemi çekirdeği (kernel) değişti. O yüzden güncelleme veremediler. Aşağıda verdiğim yazıyı okursanız detaylı bilgiye ulaşırsınız
Windows Phone 7 to Windows Phone 8 – The rise of the NT kernel
This is why Microsoft keeps 'starting over' with Windows Phone | Windows Phone Central

Düşük ihtimal olsa da bundan sonra en düşük ram 1gb olacak derler 512 mb ram versiyonlara vermezler. Ama ben böyle olacağını zannetmiyorum 32 bit kalkacak iddialarının tutmamasını örnek gösterebiliriz. Anlaşılan Windows 10 düşük donanımlara da destek vermeye devam edecek. Belki bir ihtimal Lumia 20 serisi telefonlara vermezler. Ama Windows Phone 7'deki gibi bütün telefonları saf dışı bırakacakları ihtimali çok düşük.

Windows 10'un telefonlarda da kullanılacağını duyurdular wp 10 olacak mı güncelleme gelecek mi?
Windows Phone 10 olmayacak Windows 10 olacak. Güncelleme olarak ilk etapta preview for developers yüklü telefonlara gelecek. Nisan ayında Build 2015 konferansı olacak o zamandan önce telefonlara ön izleme sürümü gelir diye tahmin ediyorum.

Windows Phone 7'den Windows Phone 8'e geçerken Win CE platformundan Windows NT'ye geçiş yaptılar. Yani işletim sistemi çekirdeği (kernel) değişti. O yüzden güncelleme veremediler.
Biraz geç olsa da linkini verdiğiniz yazıyı okudum. Gerçekten de bilgilendirici bir yazı teşekkürler.

İşletim sistemi kernel (çekirdek) değişikliğini keşke Windows Mobile ---> Windows Phone 7 geçişinde yapsalarmış Windows Phone'un başlangıcı daha temiz olurmuş. Yazıda bu konuya da değinilmiş. Eğer kernel değişimi yapılarak Windows Phone platformu tanıtılsa 1 yada 2 sene gecikmenin söz konusu olacağı ve Microsoft'un rakiplerinden geri kalabileceği hususlarına yer verilmiş. Ben yine de o anda çekirdeğin (kernel) değiştirilmesi taraftarıyım ve Microsoft'un kararını doğru bulmuyorum. Windows Phone 7 kullanıcıları 8'e de geçebilmeli ve Windows Phone 8 ile sunulan daha güzel kullanıcı kontrolleri ile hazırlanmış uygulamalar ile kullanıcı deneyimini yaşamalıydılar.

Zaten yeni bir platform tanıtmışsın kullanıcı kaybetme lüksün olmamalı. Bu olayın yansıması olarak Windows Phone 8'li 512 MB Rame sahip telefon sahipleri, 8.1 güncellemesi gündeme geldiğinde bana güncelleme gelecek mi endişesine sahip oldular çünkü Microsoft'un Onlar'ı yarı yolda bırakabileceğini düşündüler.

Tüm Windows phone cihazlarına gelecektir ve diğer windows işletim sistemi cihazlarda da kullanılabilir.

Windows 10 güncellemesi mobil cihazlara gelir veya gelmez, elimde Nokia Lumia 1020 olmasına rağmen umurumda değil. Zira Nokia ismini silmekle hata ettiler ve windows phone'u bırakıcam. #WindowsPhone ölsün, #Note4'e selemlar

@AbdullahZKS Bence yanlış düşünüyorsun. Nokia'nın ismi silinse de senin telefonunun tasarımında yinede kalacak. Hem bootloader'da hemde tasarımda.
Şimdi bak ne diyeceğim Windows Phone platformunu sevmemiş olabilirsin ama sana tavsiyem telefonun ile bir kaç ay daha idare et hem Windows Phone'un bu süre içerisinde gelişimini gör hemde fiyatlar düştüğünde Note 4 al. Belki o zamana kadar kararın değişir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…