Windows 10 güncellenirken 0x800F0988 hatası

Makaleler
19
Yer
Ankara, Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ana PC:
Ryzen 5 5600
MSI RTX 4060 Ti 8 GB
16 GB DDR4 RAM
MSI B550M PRO-VDH WIFI
1 TB KIOXIA M.2 SSD
MSI A750GL 750W
MSI M100R

Kumpir:
i7 3770
MSI GT 1030 GDDR5
8 GB DDR3 RAM
ASUS P8H61M-LX R2.0
480 GB KIOXIA SSD
Frisby Slim kasa
300W PSU

Kumpir V2:
i3 540
MSI RX 550 2 GB
8 GB DDR3 RAM
ASUS P7H55M-LX
120 GB SSD
Frisby Slim kasa
300W PSU

(165 Hz monitör, Creative A320 ses sistemi, Rampage R74 klavye, Glorious Model O fare, 1000 Mbps internet)

=
Merhabalar. Windows 10 Home kullanıyorum. Güncelleme gelmişti onu yüklemek isterken sürekli bu hatayı alıyorum. Hatada böyle diyor:
Güncelleştirmeleri yüklerken bazı sorunlar oluştu, ancak daha sonra yeniden deneyeceğiz. Bunu görmeye devam ederseniz ve bilgi için Web'de arama yapmak ya da destek birimine başvurmak isterseniz bu yardımcı olabilir: (0x800F0988)
Çözümünü bilen varsa söylerse sevinirim. Yoksa format atacağım galiba.

Merhabalar. Windows 10 Home kullanıyorum. Güncelleme gelmişti onu yüklemek isterken sürekli bu hatayı alıyorum. Hatada böyle diyor:
Güncelleştirmeleri yüklerken bazı sorunlar oluştu, ancak daha sonra yeniden deneyeceğiz. Bunu görmeye devam ederseniz ve bilgi için Web'de arama yapmak ya da destek birimine başvurmak isterseniz bu yardımcı olabilir: (0x800F0988)
Çözümünü bilen varsa söylerse sevinirim. Yoksa format atacağım galiba.

C:\Windows\SoftwareDistribution\Download klasörünü komple silin ve tekrar deneyin

Son düzenleme:
CMD yönetici olarak açıp bunu yapıştırın.
[CODE title="CMD yönetici olarak açıp bunu yapıştırın."]net start wuauserv
sc config wuauserv start=auto
net start bits
sc config bits start=auto
net start cryptsvc
sc config cryptsvc start=auto
net start trustedinstaller
sc config trustedinstaller start=auto
sfc /scannow
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup
net stop wuauserv
del /q/f/s %windir%\SoftwareDistribution\*
net start wuauserv[/CODE]

Burası böyle kaldı 10 dakikadır falan ilerlemiyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    151,4 KB · Görüntüleme: 64
Teşekkürler, artık ilerliyor.
Her şey iyi gidiyordu. %100'de yine aynısı oldu. Bıktım şu Windows'un saçma hatalarından. Hem güncel kalmaya zorluyorlar hem de güncellemeleri bozuk yayınlıyorlar.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    221,8 KB · Görüntüleme: 65
Son düzenleyen: Moderatör:
Birçok kez denedim. Hepsinde ilerliyor gibi oldu güncelleme yüklenir gibi oldu. %100 olunca bir süre bekletip yeniden aynı hatayı verdi.

Birçok kez denedim. Hepsinde ilerliyor gibi oldu güncelleme yüklenir gibi oldu. %100 olunca bir süre bekletip yeniden aynı hatayı verdi.
Kullandığınız Windows 10 sürümünün iso dosyasını indirin. install.wim dosyasıyla onarmaya çalışın.

Aşağıdaki kodu çalıştırmak için Windows10.iso dosyasını sanal disk olarak Windows gezgini ile açın. Bilgisayarıma gelin disk harfini kontrol ediniz ve aşağıda X yazan yere yazın. Sonra kodu CMD yönetici olarak çalıştırınız.
[CODE title="CMD yönetici olarak açıp bunu yapıştırın."]
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:X:\sources\install.wim
[/CODE]

Çözüm olmazsa güncellemeyi Microsoft Update Kataloğundan indirin ve yükleyin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı