Windows 10 güncellenirken Windows could not configure one or more system components hatası

Berat..

Hectopat
Bilgisayarı güncellerken %60 takılıp "Windows could not configure one or more system components. To install windows restart the computer and then restart the installation" hatası verdi. Değişiklikler geri alınıyor yazarak sıfırlandı. Nasıl çözerim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende çouzun süre bu sorunu yaşadım, çok sistem denedim ama en son bir iki klasör adını değiştirdikten sonra işlemler çözüldü.
önce msconfig e girip boot tan safe boot (güvenli mod) ta açılışa onay verip bilgisayarı açacaksın.
güvenli modta iken
c-Program Data(bu klasör gizli gizli klasörleri görür olman lazım)-Microsoft-Crypto--RSA-MachineKeys denen klasörü bul. Bu klasörün ismini değiştir. MachineKeyseski gibi, bunu bulduğun klasöre içi oş olan MachineKeys diye klasör aç. bu birinci dosyaydı.

c-Windows-System32-inetserv bu klasörün ismini de değiştir.

sonra az önce açtığın güvenli modta çalıştırmayı kapat bilgisayar açıldıktan sonra

turn windows feature on or off (bunu denetim masası - Programlar ve Özellikler açıkken ekranın sol taraında görürsün) açıyorsun gelen ekrandaki listede İnternet İnformation Services seçili ise seçimini kaldır ama alt dosyalarında seçimli olmamasına dikkat et.

sonra win 10 güncelleme yardımcısı ile kuruluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…