Temp ve Prefetch klasörlerini temizleyin. Autoruns isimli program ile başlangıçta açılan gereksiz yükten kurtulun. Animasyonları kapatın. Hizmetlere girip gereksiz servisleri devre dışı yapın. IOBit Advantced System Care Pro ile ayarlardan bütün PRO seçeneklerini seçip derin temizlik yapın. Araçlar kısmından kayıt defteri temizliğine girin ve derin temizliği seçin tarayın ve sorunları düzeltin. Ccleaner ile de bir kayıt defteri temizliği yapın. Yeniden başlatın. Bura da bir uyarı yapayım bazen mavi ekran verebiliyor! Ardından Auslogics Disk Defrag Professional ve IOBit Smart Defrag 6 Pro ile defrag ve dosya öncelikleme yap. Dosya öncelikleme HDD veya SSHD'ler de önemli dosyaları hızlı tarafa aktararak performansı artırır. Defrag olayını abart 8 - 10 defa yap tabi çok uzun sürecektir. Günlerce uğraş. Eğer sistem de SSD varsa defrag olayına hiç girme. Ardından denetim masası, güvenlik ve bakım kısmından bakım yapa tıkla ve bakım yap. Sonra denetim masasından fontlara yani yazı tiplerine gir ve gereksiz bulduğun saçma sapan yazı tiplerini sil ardından tekrar kayıt defteri temizliği yap. Bilgisayarıma gir sistemin kurulu olduğu diske sağ tıkla özelliklere gir ve disk temizlemeyi bul. Oradan sistem dosyalarını temizle yap. Resimleri incele daha açıklayıcı olacaktır.
Eki Görüntüle 393775
Eki Görüntüle 393776
Eki Görüntüle 393777
Eki Görüntüle 393778
Eki Görüntüle 393779
Eki Görüntüle 393780
Eki Görüntüle 393781
Eki Görüntüle 393782
Eki Görüntüle 393783
Eki Görüntüle 393784
Bütün bunları yaptıktan sonra işletim sistemi çökmemiş ise bilgisayar İstiklal Marşını tersten okuyup kulakları ile şınav çekecektir.