Çözüldü Windows 10 Güncelleştirme Sonrası Performans Düşmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Temp ve Prefetch klasörlerini temizleyin. Autoruns isimli program ile başlangıçta açılan gereksiz yükten kurtulun. Animasyonları kapatın. Hizmetlere girip gereksiz servisleri devre dışı yapın. IOBit Advantced System Care Pro ile ayarlardan bütün PRO seçeneklerini seçip derin temizlik yapın. Araçlar kısmından kayıt defteri temizliğine girin ve derin temizliği seçin tarayın ve sorunları düzeltin. Ccleaner ile de bir kayıt defteri temizliği yapın. Yeniden başlatın. Bura da bir uyarı yapayım bazen mavi ekran verebiliyor! Ardından Auslogics Disk Defrag Professional ve IOBit Smart Defrag 6 Pro ile defrag ve dosya öncelikleme yap. Dosya öncelikleme HDD veya SSHD'ler de önemli dosyaları hızlı tarafa aktararak performansı artırır. Defrag olayını abart 8 - 10 defa yap tabi çok uzun sürecektir. Günlerce uğraş. Eğer sistem de SSD varsa defrag olayına hiç girme. Ardından denetim masası, güvenlik ve bakım kısmından bakım yapa tıkla ve bakım yap. Sonra denetim masasından fontlara yani yazı tiplerine gir ve gereksiz bulduğun saçma sapan yazı tiplerini sil ardından tekrar kayıt defteri temizliği yap. Bilgisayarıma gir sistemin kurulu olduğu diske sağ tıkla özelliklere gir ve disk temizlemeyi bul. Oradan sistem dosyalarını temizle yap. Resimleri incele daha açıklayıcı olacaktır.

Bütün bunları yaptıktan sonra işletim sistemi çökmemiş ise bilgisayar İstiklal Marşını tersten okuyup kulakları ile şınav çekecektir.

Son düzenleme:
Windows güncellemeden sonra windows.old ve kalıntılar oluşturuyor. Disk temizlemeye girip sistem dosyalarını temizleye tıkla sonraki pencerede her şeyi seçip bitmesini bekle. Bazen orada buga giriyor kalıyor uzun süre fazla beklersen yeniden başlat tekrar gir temizlenmiş mi kontrol et.

Windows 10 başlığından iso dosyasını indirip temiz kurulum yapın. Attığım linkten ise driver'ları kurun. Yedeğinizi mutlaka alın.

Maalesef hepsini uyguladım ama sonuç alamadım bilgisayarımdaki problem aynı durumda.

Benim dediklerimin hepsini uyguladın mı?
Çok özür dilerim sizin yazdıklarınızı sıralamaya koyuyorum yanlış alıntılamışım
bilgisayar bilgim biraz zayıf olduğu için yavaş yapıyorum sizin yazdığınız çözümü uyguladıktan sonra dönüş yapacağım karışıklık için üzgünüm.
Bu konuda bana yardım eden herkes için teşekkür ederim şuan için bilgisayarımda sürekli yeniden başlatman gerekli uyarısı almıyorum ve sistemim biraz daha stabil çalışmaya başladı fps değerlerim eskisi gibi olmasada daha düzgün olduğu kesin.

Yaptıklarım
Temiz kurulum yaptım ve kurulumdan sonra driver booster kullanmadan "yok gibin bisi" verdiği siteden driverları kurdum.
JeaLeusy ve daha detaylı olarak yazan Pro Türk 'ün önerilerini yaptığımda sorunum düzelmiş gibi diyebilirim daha doğrusu eskisine nazaren daha iyi demek en mantıklısı.

Son düzenleme:
Sorunun çözüldü mü?

Sorunum çözülmüştü ta ki driver booster ile driver guncelleyene kadar
Driver booster ile güncelleme yapıp yeniden başlayınca aynı uyarı ve donma sorununu yasamaya başladım windows 8.1 e geri dönüp birdaha driver booster kullanmayı düşünmüyorum inşallah sıkıntı yaşamadan halledebilirim
Windows 10 a geçtiğimden beri sürekli sıkıntı yaşıyorum windows10 da kalmalimiyim yoksa 8.1 e donmelimiyim gerçekten çok kararsız kaldım

Çaresiz kaldığınızda bile Driver Booster kullanmayın. Windows 10 kullandığınız programlarda daha iyi performans veriyor. Temiz kurulum yapıp driver'ları elden kurun. İyi sosyaller.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…