Windows 10 hala kullanılır mı?

emtyylc22

Femtopat
Daha fazla  
RAM
32 GB
SSD veya HDD modeli
1TB SSD
Ekran kartı
RTX 5060
İşlemci
i7-14650HX
Yeni aldığım bilgisayara Windows 11 kurdum. Ancak Windows 10 performans olarak daha iyi gibi geliyor. Desteği bitmiş olsa da Windows 10 hâlâ kullanılır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni aldığım bilgisayara Windows 11 kurdum. Ancak Windows 10 performans olarak daha iyi gibi geliyor. Desteği bitmiş olsa da Windows 10 hâlâ kullanılır mı?
İşletim sistemlerinde performans diye konu olmaz. İşletim sistemi değiştirmek oyunlarda FPS falanda arttırmaz. Bu sizin bilgisayarınızın parçacıklarına bağlı bir şey. Ama bu sistemle Windows 11 kullanmanızı öneririm. Hem Windows 10'un artık desteği kesildi. Ama eğer ben Windows 11 kullanmak istemiyorum falan diyorsanız Windows 10 LTSC sürümünü kurun. Onların desteği 2032'e kadar sürecek.

Performans konusu senin sistemin için geçerli değil Windows 15 kursanda sen rahat rahat devam edersin o performans konusu 8 GB RAM'le sınırda duranlar için geçilmez mi sıkıntı yaratır mı vs. Tavsiyem geç

Kullanılır tabi. Şu masaüstünde sağ tık yapınca eski menü gelmesi için bir rehber vardı, onu yaptıktan sonra farkı kalmadı benim için 11 ve 10 arasında.

LTSC sürümlerinin tek farkı güncelleme desteği mi yoksa başka farkı var mı?

Performans konusu senin sistemin için geçerli değil Windows 15 kursanda sen rahat rahat devam edersin o performans konusu 8 GB RAM'le sınırda duranlar için geçilmez mi sıkıntı yaratır mı vs. tavsiyem geç.

Hocam performanstan kastım arayüz akıcılığı. Ekran yenileme hızı demeyin o zaten 180'de ancak arayüz çok donuyormuş gibi yavaş geliyor.

LTSC sürümlerinin tek farkı güncelleme desteği mi yoksa başka farkı var mı?
Güncelleme desteği halen alabilirsiniz o sürümde. Ama normal Windows 10'da artık alamazsınız. Ama bu sistemle Windows 11 kullanmanız daha mantıklı. Size kalmış. Ama işletim sistemi herhangi performans etki etmez.

Hocam ilk geldiğinde 24H2 kurmuştum ancak yazılımsal takılmalar oluyordu. 25h2ye geçtim aynı sorun devam ediyor. 23H2 stabil diyorlar ama geçmeye korkuyorum yine aynı sorunu yaşarsam diye. O yüzden Windows 10 düşündüm.

Uygulama desteği ne kadar sürecek olduğu kesin değil ama normal Windows 10 güncelleme almadığı için kullanılmaz.

Windows 11 kullanmanız daha uygun.

Windows 11'in de biraz daha sade Windows 11 IoT LTSC 2024 sürümü var 24H2 tabanlı. 2034'e kadar desteği var.

O sürümü kullanabilirsiniz sade bir Windows 11 deneyimi istiyorsanız.

Windows 11 istemiyorsanız Windows 10 IoT LTSC 2021 sürümünü kurabilirsiniz 2032'ye kadar desteği var. Windows 10 21H2 tabanlı.
IoT LTSC 2021'in uygulama desteği Windows 10 21H2 ile aynı anda bitecektir.
Aynı şekilde IoT LTSC 2024'ün de uygulama desteği Windows 11 24H2 ile aynı anda bitecektir.

23H2'nin güvenlik güncelleme desteği zaten Windows 11 23H2'nin Home ve Pro versiyonları için 11 Kasım 2025 tarihinde bitecek o yüzden 23H2'yi yavaştan bir seçenek olmaktan çıkıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…