Windows 10 HDD'de çok yavaş olur mu?

Bad Sector'lu HDD ile (4000 küsür Reallocated Sector vardı, gerisini siz düşünün.) 8 ay Windows 10 kullandım. Sistemin açılması 1.5-2 dakika tamam bunda sorun yok. Asıl işkence açıldıktan sonra. Açılıyor sistem, masaüstüne giremiyorsun bile. Ekstra 5 dakika bekliyorsun bilgisayar kendine gelsin de kullanabileyim diye. Birkaç gün önce Kingston A400 240GB aldım ve Windows 10 yükledim, son BIOS zamanım 11.8 saniye. Ve sistem açıldığı anda isterseniz oyun çalıştırın bana mısın demiyor, farkı siz düşünün. HDD kullanacaksanız Windows 8.1 veya 7 kullanın. 10 işkencedir, 8 ay işkence çeken birisi olarak bunu söylüyorum. Kafayı yersiniz.

Tam tersi daha uygun olur.
Ama hocam gündelik hep Ubuntu kullanacağım 40 yılda bir Windows'a girerim.
Selamlar.İki hdd ve iki ayrı işletim sistemi.Bana tuhaf gelen Windows'u depolamak!Bu durumda her açılışta disk seçmeniz gerekecek.Ve Windows 10 her seferinde diğer diskten sahiplik isteyecek.bu ıstırap olur.
Hocam şöyle düşündüm boot önceliği Ubuntu'da olacak. Windows'a çok girmeyeceğim için disk seçmek sıkıntı olmaz gibi geliyor.

Eski laptopumda bilgisayarı HDD ile 20-30 saniyede açıyor, 5 saniye toparlanmasını bekliyordum. Kısacası herhangi bir sorun yoktu, hiç yavaşlıktan şikayet etmedim.

Anladım hocam sağ olun.
Eski laptopumda bilgisayarı HDD ile 20-30 saniyede açıyor, 5 saniye toparlanmasını bekliyordum. Kısacası herhangi bir sorun yoktu, hiç yavaşlıktan şikayet etmedim.
Hocam biraz ilginç bir durum ya. Kimisi işkence diyor kimisi sıkıntı yok diyor. En iyisi denemek

Eğer konuyu çözdüğümü düşünüyorsanız en iyi cevap seçebilirsiniz hocam.
Konuyu çözdüğün falan yok. Üzerinde yeni üye heyecanı var ama bu konu çözüldü olarak işaretlenmesi gereken bir konu değil.

Konuya gelecek olursak Ubuntu Windows'tan daha hafif bir işletim sistemi HDD Ubuntu'nun yükünü rahatça kaldırabilir. Ama güncel sürüm Windows 10 çok daha kompleks bir sistem. Zaman geçtikçe şişme yapacaktır.

Teşekkürler hocam, haklısınız.

Peki bende şöyle sorayım SSD var diyelim buna hem Win10 hem oyunları kursak nasıl olur?. SSD'ye sadece (buna göre optimize edildi diye hızlı olsun diye) W10 kursak, oyunları da 7200rpm HDD'ye kursak peki bunun yavaşlık takılma vb gibi olayı W10'dan kaynaklı mı olur oyunları kurduğumuz yerden HDD diskten kaynaklı mı olur?. Malum maliyetler fiyatlar illaki sistemde 1+1 SSD olamayacağına göre, oyun amaçlı bir sistemde W10'nun olduğu SSD yanına mutlaka 1 TB HDD şart gibi. Gerçi varımızı yoğumuzu harcayıp 128 GB (W10 için) + 1 TB SSD yatırımı ile aslında her şey çözülür neyse.

Yani kullanılmaz değil elbette ama Windows 10 daha çok SSD için hazırlanmış işletim sistemi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…