Ayda yılda bir hesap makinesi programını kullanayım dedim bir yüzde alamadım. Yüzde işaretine tıklayınca sıfıra atıyor belki de kolay bir şey ama ben anlamadım gittim internetten kolayca yüzde aldım. Var mıdır bir çözümü yoksa işe yaramaz mı bu program? İnternetsiz yüzdelik işlem yapılmayacak demek.
Son kısımda dediğiniz gibi 8400 X 0.13 şeklinde manuel girersem değeri çözüm gayet iyi çıkıyor ama yüzde işaretine tıkladığım an dediğiniz şekil saçma sapan 6 haneli rakam çıkıyor.
Ayda yılda bir hesap makinesi programını kullanayım dedim bir yüzde alamadım. Yüzde işaretine tıklayınca sıfıra atıyor belki de kolay bir şey ama ben anlamadım gittim internetten kolayca yüzde aldım. Var mıdır bir çözümü yoksa işe yaramaz mı bu program? İnternetsiz yüzdelik işlem yapılmayacak demek.
Öyle değil Önce 8400 yazıp ardından çarpıya basmanız lazım sonra 13 için % işaretine basıp eşitlemeniz lazım. Biraz uzun gibi duruyor ama mantık o şekilde. Siz 8400 X %13 diyeceksiniz o da 8400 X 0.13 olarak çevirecek yani.
Öyle değil önce 8400 yazıp ardından çarpıya basmanız lazım sonra 13 için % işaretine basıp eşitlemeniz lazım. Biraz uzun gibi duruyor ama mantık o şekilde. Siz 8400 X %13 diyeceksiniz o da 8400 X 0.13 olarak çevirecek yani.
Son kısımda dediğiniz gibi 8400 X 0.13 şeklinde manuel girersem değeri çözüm gayet iyi çıkıyor ama yüzde işaretine tıkladığım an dediğiniz şekil saçma sapan 6 haneli rakam çıkıyor.
Mesajı güncelledim hocam hata yapmışım saçma sapan değer çıkıyordu X ve rakamdan sonra yüzdeye basıp eşittir deyince sonuç doğru şekilde çıktı. Benım gibi beceremeyen varsa yapabilir sizin dediğiniz şekilde. teşekkürler bu arada.