Windows 10 "hiçbir sürücü bulunamadı" hatası

zJueX

Hectopat
Yer
Dünya
Daha fazla  
Merhaba, baslikta da gordugunuz gibi bu hatayi aliyorum Windows 10 kurulumu yaparken. Sabah saat 9'dan beri bununla ugrasiyorum, her neyse M.2 SSD Samsung'um var 500 GB'lik boyutunda. Dun gece civarlarinda, Windows 11'den bir hayli sıkıldıgım icin Garuda KDE Linux sistemine gectim. Sonra Garuda Linux'ta gereken her seyi yuklemem ve upgradelememe ragmen sebepsiz yere ve rastgele sekilde olusan donmalar olmaya basladi, bundan dolayi dedim ki Windows 10'a geri doneyim. Terminalde WoeUSB ile birlikte hemen 4,5 boyutunda olan ve forumda da linki bulunan Windows 10 ISO'sunu indirip USB'e basariyla ISO'sunu aktardim. Fakat her ne yaparsam yapayim Windows 10 kurulumu esnasinda hiçbir sürücü bulunamadi hatasini aldim, RAM'leri XMP profiline aldim, BIOS'u sifirladim, USB slotu degistirdim. i5 11. nesil islemci, RTX 3060 ekran kartim, 16 GB RAM'im, BIOSTAR 560MHP 2.0 modelinde bir anakartim bulunmakta. Donmalar olmasa bari Garuda KDE Linux kullanacagim yine ama cok goze batiyor, bilgisayari kapatip acmadigim muddetce duzelmiyor. Simdiden yardiminiz icin teşekkürler.

Edit: Vdm dosyalarini denedim. Fakat Windows kisminda gozukmuyorlardi, Windows kurulumunun alt sekmesinde yanlış hatirlamiyorsam 'uyumlu olmayan dosyalari goster' tarzinda bir secenek vardi, onu acinda gozukuyordu, yine dosyaya tiklasam da sisteminle uyumlu degil tarzi bir hata veriyordu. Ek olarak, NVMe kullaniyorum. Alakasi var mi bilmiyorum ama suan Garuda KDE Linux kullanirken diskimi tekrar kontrol edeyim dedim, diskim gayet yerinde duruyor hatta adi root olarak degistirilmis

Adinin root olarak degistirilmesiyle alakasi var mi bilmiyorum ama belirttigim gibi ekleme olarak lsblk komudunu kullandigimda

NAME MAJ: MIN RM SIZE RO TYPE MOUNTPOINTS
Sda 8:0 1 28, 8G 0 disk
└─Sda1 8:1 1 28, 8G 0 part
Zram0 254:0 0 15, 5G 0 disk [SWAP]
NVME0N1 259:0 0 476, 9G 0 disk
├─Nvme0n1p1 259:1 0 300M 0 part /boot/efi
└─Nvme0n1p2 259:2 0 476, 6G 0 part /var/tmp

NVMe diskimin 2 part oldugunu goruyorum. Ben Windows kurulumu yaparken bu 'boot' kismini gorebiliyorum sadece.

Az once ventoy ile denedim, yine ayni hatayi verdi NVMe SSDmi gormuyor.

Diskpart, list disk yazdigimda ssdm gozukuyor clean dedim

Diskpart partition atadım, bununla beraber yerel disk d olarak görünüyor fakat hala hata veriyor. aynı hatayı. yardım edin artık..

Forum biraz cesetlenmis ya da bilgi erimesi yasanmis her neyse hatayi cozdum. Hatayi cozmek icin yaptığım seyler tamamen yeni bir flash bellek ile baska bir PC'den Windows'un orijinal kurulum EXE'sini calistirdim ve iso dosyasini icine yazdirdim. Yazdirdiktan sonra basta hata verecegini dusundum fakat vermedi diski gordu. Size uyarim ve onerim, sayin Kernelginar dostumuzun zamaninda dedigi gibi, garuda kde linux veya garuda linux ekstradan bos yazilim ve sistemlerle dolu bir isletim sistemidir. Tercih etmem, sebepsiz yere donmalar oluyor isterseniz guncelin ustune cikin (abarti olsun diye soyledim linclemeyin) yine hicbir seye etki etmez o sisteminiz gunde en az 4 kere donacak rastgele bir zamanda. Benim kurdugum sira hicbir seyi yanlis yapmamama ragmen software manageri bozuktu veyahut baska cogu seyi de zordu. Eger boyle bir hata yasarsaniz size onerdigim kritik noktalar, baska bir flash bellegi alip temiz olmasi sarttir (bence) baska bir windows isletim sistemine sahip bilgisayarda orijinal kurulumunu yapip rufus ile beraber flasha yazdirmaniz. CSM kapali olmasi durumlarda iyi olabilir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı