Rehber Windows 10 hızlandırma yöntemleri

Güzel olmuş ancak animasyon ve saydamlığı kapatmanın daha basit bir yöntemi var:

Ayarlar- Erişilebilirlik (erişim kolaylığı)-Görsel efektler(monitör) Parantez içindekiler Windows 10

O menüye girin. Sonra hem animasyon hem de saydamlığı tek yerden kapatabilirsiniz.

Ayrıca buradan Windows'u etkinleştirmediyseniz "saydamlığı kapatmak için etkinleştirmeniz gerekiyor" hatasını almadan saydamlığı kapatabilirsiniz.

(Windows ayarlarının bir menüsüdür. Korsan değildir)

Son düzenleme:

Hocam dediğiniz şey Windows'un eski sürümlerinde vardı sanırım, yenilerde yok, ben en yeni Windows 10'u kullanıyorum. Öyle bir seçenek yok, kaldırdılar.

Hocam dediğiniz şey Windows'un eski sürümlerinde vardı sanırım, yenilerde yok, ben en yeni Windows 10'u kullanıyorum. Öyle bir seçenek yok, kaldırdılar.
Hala vardı sanırım, 22H2 sürümünde denemiştim.

Olmuyorsa "görsel efektler" yazmayı deneyin. Windows 11'de o şekilde çıkıyor, belki 10'da da çıkar.

Hala vardı sanırım, 22H2 sürümünde denemiştim.

Olmuyorsa "görsel efektler" yazmayı deneyin. Windows 11'de o şekilde çıkıyor, belki 10'da da çıkar.

Çıkmıyor hocam.

Ayarlar- Erişilebilirlik (erişim kolaylığı)-Görsel efektler(monitör)

MSConfig ayarlarına dokunmayın. Onun dışında güzel.

Güzel yazmışsınız elinize sağlık, peki düşük sistemli cihazlarda işlemci sayısını artırıp cihazı yeniden başlattığımızda cihazın hızlandığını fark etmemiz tamamen plasebo etkisi mi?

Teşekkür ederim sağ olun. Evet öyle denebilir. Siz onu açmasanız bile zaten gerektiği zaman işlemcinin bütün çekirdekleri kullanılıyor. Her iki türlü de stress testi yaparsanız, kendiniz de; kendinize kanıtlamış olursunuz. Eğer performans artışı istiyorsanız:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…