Windows 10 Home keyi nereden alınır?

Size ne diyeceğimi bilemiyorum. Kabul etmeseniz de...

Win 11 diye aldığınız anahtar Win 7 Ultimate çıkıyor ve aynı yerde bu anahtar üstteki fiyattan satılıyor.

Farkındaysanız aynı ürün farklı fiyatlarla isim değiştirilerek satılıyor. Neyse başka örnekler vereyim.

Win 11 lisansı diye bir lisans yok. Piyasadaki bütün lisanslar Win 7-8-10 lisansları. Yani burada satılan lisans kesinlikle Win 10 ve altına ait.

Bir de şuna bak ki üstte Win 7 lisans fiyatları da ortada. Sadece isim aldatmacası ile + para kazanılıyor. Bilmeyenlere de ne diyeyim kandırılıyor yani.

Umarım bir daha üst fiyatlardan Win 11 ve + müthiş servis hizmeti aldım diye sevinmezsin. Senin adına üzüldüm.

Arkadaşım aşağılarda ben dedim diğer arkadaşa. Oradaki asistan bana Windows 10 anahtarı veya 7 anahtarı 11 çalıştırmaz dedi. Ben ondan 11 almıştım. Sonra farkettim ki 10 anahtarları 11 i de etkinleştiriyormuş. Ama yine de destek ekibi iyi çalışıyor diye ben öneriyorum.

Anlamadım hocam 7 lisansları 10 lisansı kı yapıyorlar?

Alıntı yaptığım arkadaş 120 TL'ye lisans aldım OEM diye göbek atıyor ama kendisi diyor ki Win 7 Ultimate lisansı verildi ama malum sitedeki Win 7 lisansına bakarsak yapılan şey doğruysa hiç hoş değil. Resmen milleti kandırıyorlar derim doğru ise ki Win 11 lisansı diye bir lisans yok ki nasıl daha pahalı olabiliyor diğer anahtarlardan? Çünkü Win 11'i 7-8-10 lisanslarıyla aktif ediyorlar şu anda. Win 11 lisansı diye bir lisans yok.

Win 7 lisansı ile Win 11 etkinleştirilebiliyor. Kullandıkları da oluyor yine Win 10 lisansı sattıkları da oluyor. Fark etmeyen bir durum şu durumda. Fiyat farkı da olmamalı yani. Yani Win 10 Pro ne ise Win 11 Pro aynı fiyat olmalı çünkü Win 11 Pro diye bir lisans yok.
Alttaki tabloya göre etkinleştirmenin sürüm ilişkileri.
Alt sürümlere göre bakarsak Win 11 Pro sürümüne etkinleştirme yapmak için Win 7 Ultimate, Win 7 Pro anahtarı dahil kullanılabilir.

Kod:
✔️Windows 7 All Volume Editions Volume:MAK => Windows 10 Professional (Windows 11 Professional)
✔️Windows 7 Home Basic => Windows 10 Home (Windows 11 Home)
✔️Windows 7 Home Premium => Windows 10 Home (Windows 11 Home)
✔️Windows 7 Ultimate => Windows 10 Professional (Windows 11 Professional)
✔️Windows 7 SP1 Ultimate => Windows 10 Professional (Windows 11 Professional)
✔️Windows 7 Professional => Windows 10 Professional (Windows 11 Professional)
✔️Windows 7 SP1 Professional => Windows 10 Professional (Windows 11 Professional)

✔️Win 8 RTM Core => Windows 10 Home (Windows 11 Home)
✔️Win 8 RTM CoreSingleLanguage => Windows 10 Home Single Language (Windows 11 Home Single Language)
✔️Win 8 RTM Professional => Windows 10 Professional (Windows 11 Professional)
✔️Win 8 RTM Professional ProfessionalN Enterprise EnterpriseN Volume:MAK => Windows 10 Professional (Windows 11 Professional)

✔️Win 8.1 RTM Core => Windows 10 Home (Windows 11 Home)
✔️Win 8.1 RTM CoreSingleLanguage => Windows 10 Home Single Language (Windows 11 Home Single Language)
✔️Win 8.1 RTM Professional => Windows 10 Professional (Windows 11 Professional)
✔️Win 8.1 RTM Professional ProfessionalN Enterprise EnterpriseN Volume:MAK => Windows 10 Professional (Windows 11 Professional)

✔️Win 10 RTM Core => Windows 11 Home
✔️Win 10 RTM Professional => Windows 11 Professional
✔️Win 10 RTM ProfessionalEducation => Windows 11 ProfessionalEducation
✔️Win 10 RTM ProfessionalWorkstation => Windows 11 ProfessionalWorkstation
✔️Win 10 RTM Education => Windows 11 Education
✔️Win 10 RTM Enterprise (OEM) => Windows 11 Enterprise
✔️Win 10 RTM CoreSingleLanguage => Windows 11 Home Single Language
✔️Win 10 RTM Professional Volume:MAK => Windows 11 Professional
✔️Win 10 RTM ProfessionalEducation Volume:MAK => Windows 11 ProfessionalEducation
✔️Win 10 RTM ProfessionalWorkstation Volume:MAK => Windows 11 ProfessionalWorkstation
✔️Win 10 RTM Education Volume:MAK => Windows 11 Education
✔️Win 10 RTM Enterprise Volume:MAK => Windows 11 Enterprise

Ben sadece tavsiye ettim kimseye "10 TL ye lisans alıp kazıklandı ben 120 TL'ye daha iyi aldım" demedim. Dedim ki destek veriyorlar en azından Lisans çalışmaz ise yenisini gönderiyorlar. 14 TL olan bir lisansın arkasından her şey beklenir diye düşünüyorum. Ama almak isteyen başka yerden alsın beni bağlamaz.

Windows 10'da bir yıldönümü güncellemesi gelmişti hatırlarsanız. O güncelleme ile birlikte Microsoft Windows 7 Ultimate veya enterprise anahtarlarını yükseltmeye izin verdi. Ama oradaki destek ekibindeki arkadaş bize "Yazılan Windows sürümlerinde çalışır lisanslar üstüne çalışmıyor diyorlar bize" dedi. Ben o yüzden 11 lisansı aldım. Meğer 10 veya 7 lisanslarını 10'da kullanıp 11'e yükseltme yapsam aynı şey olacakmış. Ama sonuçta lisansım çalışıyor.

Evet ondan bende yararlandım ve OEM keyim eski bilgisayarımda yok oldu geçen format attığımda. Bildiğimiz OEM key yok oldu.

Evet ondan bende yararlandım ve OEM keyim eski bilgisayarımda yok oldu geçen format attığımda. Bildiğimiz OEM key yok oldu.
İlginç. OEM anahtarlar genelde direkt kaybolmaz. Ama şuan ben Retail anahtara geçtim. Okul yazılım kulübünde olduğumuz için Pro lisans dağıttılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…