Windows 10 Home "reboot and select proper boot device" hatası

stayinghome

Hectopat
Merhaba, bilgisayarım Win 10 home. Versiyonu da 20H2 idi sanırım. Hiçbir sıkıntı yokken dün akşamdan beri "reboot and select proper boot device or ınsert boot media in selected boot device and press a key" hatası alıyorum.

2 tane harddiskim var.
1 HDD - 1 TB'lık
1 SSD - 128 GB'lik Windows'un yüklü olduğu

BIOS menüsünden boot sırasına bakıyorum ama normal gözüküyor. Windows'un kurulu olduğu sürücünün adını tam bilmiyorum ama SATA: DVD-ROM.... gibi bir sürücü çıkıyor, zannedersem o (o da olmayabilir emin değilim, DVD falan yazıyordu sanırım). Diğer seçenekteki ise WDC diye başlıyor WD Elements'ın 1 TB'lık HDD'si. Yine de değiştirdim sırayı birkaç alternatif ile ama bir şey değişmedi.
Anakart modeli : Gigabyte 990xa ud3.
FD versiyon.
BIOS ayalarına girdim, boot type UEFI ve Legacy idi. Only Legacy yaptım olmadı.

Bu hatayı aldıktan sonra recovery usb'sinden kurulum ekranını tekrar açtım ve cmd'den bootrec /fixmbr, fixboot, scanos komutlarını çalıştırdım.

fixmbr çalıştı. Fixboot çalışmadı. Access is denied hatası veriyor.
Scanos'te de kurulu windows bulamadı.
Daha sonra diskleri görüyor mu bilgisayar diye Diskpart'a girdim. List disk'te windows'un kurulu olduğu C sürücüsü online gözüküyor. Fakat list vol yapınca 1 TB'lık volume gözükmesine rağmen windowsun kurulu olduğu C volume'ü gözükmüyor.
Recovery media'dan Windows'u tekrar yükleyecek gibi ilerledim, hangi disk'e yüklemek istediğini soran ekrana gelince, iki disk de gözüküyor ama iki disk'e de Windows yüklenemez diyor. O ekrandaki detayları hatırlamıyorum şu anda, tekrar açtıgımda bakacağım.

Benim anladığım Windows'un kurulu olduğu ssd'yi görmüyor? GÖrüyorsa da windows'u görmüyor yani o zaman SSD'de sıkıntı yok ama windows işletim sistemi sıkıntılı yani format mı lazım? peki ssd'deki tüm veriler gitti mi acaba? windowsu tekrar yüklemek harddiskteki tüm verileri siler mi?
Yani SSD'deki verilerin gittigini düşünmüyorum çünkü ortada hiçbir şey yokken bir anda çıktı bu hata karşıma. Arada ne olduğunu anlamadım.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Edit: C sürücüsü (windowsun yüklü olduğu SSD) için chkdsk ile full tarama yaptım ve boot menude bu sefer Corsair GT olarak SSD gözükmeye başladı ve aynı zamanda Windows Boot Manager çıkıyor. Yukarıda yazdığım DVD-ROM olarak gözüken değilmiş. Corsair'dan boot ettim, yine Reboot device hatası çıkıyor. Windows Boot Manager'dan boot ettim, bu sefer Windows açıldı ve her şey eskisi gibi. Peki hataya dönmemesi için ne yapabilirim?
Teşekkürler.
Bugün açtım bilgisayarı yine aynı sıkıntı var maalesef, boot menude yine SSD'yi görmüyor ve boot manager çıkmıyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı