Windows 10 Home Ve Pro İso Dosyası Nereden İndirilir?

Makaleler
7
Yer
İstanbul
Selam, şuan bilgisayarımda Dreamspark Win 8.1 kurulu ve Win 10'a geçemedim haliyle. Elime Win 8 Home ve Premium keyleri geçti. Hazır elime geçmişken Win 10'a geçiş yapayım dedim fakat iso dosyalarını bulamadım. Bu iki sürüm içinde iso dosyalarını nereden bulabilirim? Ayrıca normal kullanımda biliyorum ki farkları yok ve evde kullanacağım sizde yinede Pro mu yoksa Home mu kurmalıyım?

Hocam eve gidince deneyeceğim sağolun. Sizce dediğim gibi Home kurayım mı yoksa yinede olsun diye Pro mu kurayım?

Önce Windows 8.1 kurup yükseltme yoluyla geçmeniz gerekiyor.

Bunu zaten biliyorum, benim istediğim Win 8 Home ve Pro iso dosyası idi. Arkadaş zaten cevabımı vermiş.

Windows 10 Home Ve Pro İso Dosyası Nereden İndirilir?
Başlığınızdan öyle anlaşılmıyor ama.

Çünkü sağ olsun konuyu onaylayan yönetici arkadaş konu başlığını da değiştirmiş, bende şuan fark ettim. Ayrıca arkadaşın verdiği o dosya işimi görmedi çünkü o Win 10 için dosya hazırlıyormuş, bana Win 8 Home ve Pro İso dosyaları gerekiyor.

Windows 10 indirme linkleri konusundaki sürüm hem Home hem de Pro sürümünü içeriyor. Girdiğiniz lisans anahtarına göre kurulum işlemi başlıyor.

Ben şunu anlayamadım. Benim bildiğim Win 10'a geçebilmek için öncelikle rezerve etmemiz gerekiyor yani direk anahtar kabul etmiyordu bir ara ve bende Dreamspark versiyonundan edemeyeceğim için öncelikle Win 8 Home veya Pro geçtikten sonra rezerve edip öyle Win 10'a geçmeyi düşündüm. @SypeR

Arkadaşa Windows 8 kurulumu lazımmış. Windows 8.1 Medya oluşturma aracı ile işinize yarayan iso dosyasını oluşturabilirsiniz.
Windows 8.1 için yükleme medyası oluşturma - Windows Yardım

Haklısınız verdiğim bağlantıdan hazır elinizde pro anahtar varken Windows 8.1 Pro kurun. Kurulum aşamasında anahtarınızı kabul etmezse kurulum için özel anahtarı girin. Kendi anahtarınızı giremediyseniz kurulum yaptıktan sonra aktivasyon yapılan yerden girin. Aktivasyon yaptıktan sonra rezervasyon beklemenize gerek yok. Windows 10 medya oluşturma aracı ile Windows 10 Pro indirin ve yükseltmeyi Medya oluşturma aracı içerisinden başlatın. Iso oluşturup tekrar USB'ye yazmanıza gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…