Windows 10 Home vs Pro

Demirel41

Femtopat
Merhaba Windows 10 Home ve Pro arasında Windows içi hız hangisi daha iyi? Örnegin dosya açma hızı olsun akıcılık olsun RAM kullanımı olarak hangisi daha iyidir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun için Home kısa ve öz ama iş yapacağım montaj yapacağım uyguluma indirip kaldıracaksan Pro.

Aralarında neredeyse fark yok ama sanırım pro, home'daki tüm özellikleri kapsıyor.

Evet, ama en büyük fark ise fiyatı. Eğer işyerinde kullanmıyacaksanız, gerek yok.

Windows 10 pro daha iyi diye biliyorum ben pro kullanıyorum.

Evet, ama en büyük fark ise fiyatı. Eğer işyerinde kullanmıyacaksanız, gerek yok.
Aynen öyle. Gpedit aracı Home'da yer almasa da aslında kaynak dosyaları silinmemiş ve Home'a da Gpedit eklenebiliyor. Bu durumda Pro sürümünü sadece BitLocker gibi özellikleri kullanacaksanız kullanın. Mesela USB belleklere BitLocker To Go ile şifre koyma özelliği sadece Pro, Pro for Workstations, Enterprise ve Education sürümlerinde var, Home ve Home Single Language'da yok.
Fakat çoğunlukla gerek bile duyacağınızı sanmıyorum. Eğer sadece oyun oynuyorsanız Home gayet yeterli. Fakat sanallaştırma gibi büyük işleri yapıyorsanız veya çok meraklı olup birçok şeyi denemek istiyorsanız Pro sürümünü de kullanabilirsiniz.

sadece oyun oynucam hocam

Windows 10 home yükledim. Daha sonra internetten OEM key alarak lisansladım Enterprise oldu 2 aydır kullanıyorum. Yani anlayacağın performans olarak değişen birşey yok sadece ek birkaç özellik var pro ve enterprise da o kadar. Bu arada Windows'un kendi sitesinde Enterprise büyük şirketleri hedef alıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…