Windows 10 Home'dan Pro'ya geçmeye çalışırken Windows Enterprise oldu

Makaleler
4
Yer
İzmit
Merhaba, bugün başıma gelen ilginç olayı anlatayım. Öğlene doğru bilgisayarıma oturdum. BIOS sürümüm F50 olduğu için bir güncelleyeyim dedim. Sonra güncelledim neyse ondan sonra, bilgisayarımın Windows 10 deneme sürümümün süresinin dolmak üzere olduğunu hatırladım. SDN yakın zaman önce Lisansburada.com'dan Windows 10 Pro Key almıştı, video çekmişti. Bende girdim sayfaya 20TL'ye alıp çıktım. İşte mail 15 dk. Sonra falan geldi. 2 tane Key vermişler. Biri Windows 10 Home'dan Windows 10 Pro'ya geçmek için; diğeri de kalıcı hale getirmek için. Ben ilk önce Pro'ya yükselttim ve sorunsuz bir şekilde oldu. Dedim hey yo, işte bu iş böyle yapılır diye sevindim. Etkinleştirme Key'ini girerken tabii ki hayal kırıklığına uğradım. Erken sevinmemek gerekiyormuş. Yani olmadı.
Neyse olmayınca dışarı sahile gittik ailemle. Orada lisansburada'nın WhatsApp danışma hattına yazdım. Dedim Key'lerin biri oldu biri olmadı ne yapmam gerekir? (Yeniden vereceklerini biliyorum ama yazayım yani ) bütün güncelleştirmeler yapıldı mı diye sordu, evet dedim. Windows Crack'li mi diye sordu, hayır dedim. PC'yi yeniden başlatın düzelebilir dediler. Benim tabii erişimim yok. Eve dönünce geri dönüş yapacağım dedim. Tamam dedi.
Eve geldim, başlattım PC'yi hala etkinleştirilemiyor yazısı var. Yazdım tekrardan olmuyor dedim. Başka bir Key verdi. Onu denedim olmadı. Başka bir tane verdi. O da olmadı. (Onun yerinde olsam çıldırmıştım, hala efendim diyor bana, cidden helal olsun .) en son verdiğinde 1 harf eksik vermiş, dedim galiba bu bir harf eksik. Yanlış kopyalamışım efendim kusura bakmayın dedi. Sorun yok dedim. Son harfi de verdi ve tekrar denedim... Windows 10 etkinleştirildi. O anın verdiği mutluluğu anlatamam, acaba PC'de mi sorun var demeye başlamıştım. Sonra bir baktım, Windows 10 Pro Key'i girince Enterprise sürümüne dönmüş. Enter'ı başlangıç olarak anladım ama değilmiş neyse ki bir fark olur mu dedim, o en üst versiyon iyi bile olmuş dedi ve o da ben de rahat bir nefes aldık. Neyse yardımcı olan arkadaş burayı okuyorsan Allah razı olsun. Site reklamı değildir sadece buradan teşekkür etmek ve bu olayı paylaşmak istedim. Biraz uzun oldu ama neyse. Eğer sizde oradan alışveriş yapacak olursanız tecrübelerim burada. Puanım 6.5/10. (soru-cevap kısımlarını Enis Kirazoğlu'nun ses tonuyla okuyun, çok daha iyi oluyor.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Cidden de en yüksek sürümmüş. Google'da böyle bir yazı buldum.

Windows 10 Enterprise – yine iş dünyasını hedef alan bir sürümdür. Windows 10 Pro özelliklerinin tamamına sahiptir. Ayrıca geniş BT yapılarına destek olacak bazı avantajlar sağlar. Windows 10 education – okullar, kolejler ve üniversiteleri hedef alan bir sürümdür.
Belki size Pro diye Enterprise Key'i satmışlardır?

Değilmiş kanka. Bende hayret ettim vallahi. Windows 10 Pro özelliklerini taşıyıp aynı zamanda da daha iş için olan özelliklerde barındırıyormuş. Mesela kolejler gibi.

Enterprise sürümü cidden en yükseğimiymiş? Ben bilmiyordum.

En yükseği olmayabilir yanlış bilgilendirmeyeyim fakat Pro sürümünün üstü.

Belki size Pro diye Enterprise Key'i satmışlardır?

Hayır tam olarak öyle değil. İlk Pro'ya geçtim sonrasında Pro'yu etkinleştirme Key'i girince Enterprise'a döndü. İyi de oldu benim için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…