Windows 10 için ıdt High Definition codec sürücü en sağlıklı nereden indirilir?

serdar1986

Hectopat
Daha fazla  
HP Pavilion sleekbook 15 PC laptopumda her format attırdığımda en çok yaşadığım sorunlardan biri de yüksek tanımlı ıdt High Definition Audio codec ses yazılımı, yani ses driveri. Bu driveri yüklemediğim zaman Intel'in temel ses özellikleri yükleniyor ancak yüksek tanımlı ve yüksek kalite de ses özellikleri yüklenmiyor. Yani herhangi bir kulaklık donanımı taktığım da ya da bilgisayarın kendi hapörlerin de yüksek ses kalitesi bu driver olmadan işlemiyor. Bu driveri yüklediğimiz de daha kaliteli ve yüksek bas kalitesin de ses alabiliyorum ancak en büyük sorunlardan biri bilgisayarıma yeni işletim sistemi kurduğum da ıdt yi Google de bulmak da oldukça zorlanıyorum. Şu an Windows 8 kullanıyorum yakında Windows 10 yükleyeceğim ancak Windows 10 için uyumlu ıdt High Definition Audio codec bulamadım.

Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10 Update aracı çoğu sürücüyü otomatik olarak kuruyor.
Belki sizde de otomatik olarak kurabilir şayet olmaz ise Win8 sürücüyü kurmayı deneyiniz.
HP artık eski nesil cihazlara sürücü desteği vermiyor.
Örnek olarak benim sistemime otamamak olarak kurulum yapıyor.

1666135600901.png

Windows 10 Update aracı çoğu sürücüyü otomatik olarak kuruyor.
Belki sizde de otomatik olarak kurabilir şayet olmaz ise Win8 sürücüyü kurmayı deneyiniz.
HP artık eski nesil cihazlara sürücü desteği vermiyor.
Örnek olarak benim sistemime otamamak olarak kurulum yapıyor.

Eki Görüntüle 1547841

Ne yazık ki HP destek aracı cihazım eski olduğu için bazen özellikle ıdt high definion gibi ses codeclerin de otomatik güncelleme yapmıyor işte her defasında işletim sistemimi yeniden kurarken ıdt high definion kurulmuyor. Onun yerine temel Intel ses driveri yükleniyor ve PC'nin sesi eskisi gibi yüksek tanımlı bas çıkarmıyor :) ben Windows 8 kurarken çok uğraştım nihayetinde bir siteden ses driverinin kurulumunu bulmuştum hatta sana görsel de atabilirim dosyayı.
Adsız.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı