Poyraz Kuzgun
Hectopat
Daha fazla
Aktif olarak Windows 8.1 kullanıyorum ve yakın zamanda Windows 10'a geçmeyi düşünüyorum. Bazı konular da Windows 10'da HDD ile performans sorunu yaşanacağını ve SSD'nin şart olduğunu belirten yazılar okudum. Bu yüzden çok fazla bütçem olmadığı için ve anakartım da M.2 slot bulunmadığı için Kingston A400 SSDNow 240GB 500MB-350MB/s modelini almaya kadar verdim. Daha sonra kendi HDD'min okuma yazma hızına baktım resimdeki gibi sonuçlar ortaya çıktı. Yani kısacası HDD performansım Windows 10 için yeterli mi, yoksa belirtiğim SSD modelini alınır mı? HDD modelim WD Blue 1TB 7200 RPM. Çok anladığım bir konu değil, arasında performans olarak 2,5 kat fark var. Yani Windows 10 saniyede değil de 25 saniye de açılsın önemli değil sadece kullanım da donma, takılma gibi sorun yaratmasın istiyorum. Yani bu HDD performansı Windows 10 için yeterli diyorsanız SSD almayı düşünmüyorum. Bilgisayarı genelde film, müzik, dosya indirme, dosya yükleme gibi işlemlerde kullanıyorum oyun oynamıyorum. Forumda yeniyim eksik bilgi verdiysem kusura bakmayın.