Windows 10 igdkmd64.sys system_service_exception Hatası

Exrance

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, kendi kişisel kullanım amaçlı laptop'um sürekli mavi ekran hatası vermektedir.
Ne yaptı isem bir türlü çözüme kavuşturamadım.
Defalarca temiz (farklı) formatlar attım.
Ne yazik ki sonuca varamadım. Genelde Web Tarayıcısında gezerken oluyor, ya da müzik dinlerken.
Sorun şu "igdkmd64.sys system_service_exception" hatası almaktayım sürekli, yardımlarınızı bekliyorum.
Bilgisayar Marka : Lenovo ideapad 700
Hata Ekran Görüntüsü :
VMQdJ0-min (1).jpg

@Murat5038 Minidump : minidump.rar
Haber bekliyorum sizden...

@Recep Baltaş Lütfen sizden'de ilgi bekliyorum. Bayağıdır bu sorun ile karşılaşıyorum, çözüm bulamadım.

@Neurevt Malesef hocam, denedim olmadı.

NOT : Bu arada ara ara ekran siyahlaşması oluyor ekrandan görüntü gitmeye başladı artık eskiden yoktu sadece mavi ekran vardı şimdi ekran kesilmeleri olmaya başladı görüntü gelmiyor, bilgisayarı yeniden başlatınca düzeliyor.

@Exrance

Temiz format attıysan ve sürücüleri doğru yüklediysen veya hala bu hatayı alıyorsan mutlaka donanımsal bir sıkıntı vardır. Öncelikle işlemcinin içindeki grafik biriminin arızasını Intel Diagnostic Tool ile kontrol et. İşlemcinin ve grafik işlemcinin tüm birimlerini detaylı şekilde kontrol edip sana rapor sunacak. Onun ekran görünütsünü at.

Ayrıca işlemci beslemesinde sıkıntı olduğundan bu sorun olabilir. Sorun super I/O kaynaklı bile olabilir. Tek tek denemek gerekiyor. IDT ile işlemcini denedikten sonra harddiskinide dene düşük bir ihtimal ama belli olmaz. HD Tune PRO ile health kısmının fotoğrafını at. Har Disk Sentinel ile ekran görüntüsü al ve buraya at. Dahili grafik birimi fiziksel bellekleri kullandığı için RAM'lerinde sıkıntı olabilir. Memtest86+ ile RAM'lerini mutlaka test et. BIOS'un güncel mi ?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı