Arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim. 2 şubat salı günü bilgisayarım takılmalara ve yavaşlamaya başladı, ben PC'yi yeniden başlattım fakat yeniden başlattığımda mavi ekran hatası verdi hata kodu: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME ardından sistemi yeniden başlattım ardından BIOS hatası verdi hata kodu: Boot failture detected ve arkadaşlar otomatik onarım PC'nizi onaramadı diye bir hata aldım ve en mantıklısı temiz kurulumdur diye format attım fakat tam 2 gün sonra akşam PC'yi açtığımda tekrar Windows otomatik onarım bilgisayarınızı onaramadı diye bir hata aldım. Ve Microsoft'un kendi sitesinden bu konulara baktım tavsiye ettikleri videoların içindeki hepsini yapmaya çalıştım fakat çoğu başarısız oldu ve gelişmiş seçenekler kısmından sistem geri yüklemeye bastım olmadı geri yükleme noktası bulunamıyor diye bir hata vermişti başlangıç ayarlarından ayarlarımı yapıtım olmadı güvenli mod başlatmaya çalıştım başlatamadı komut sistemi açıp kodlar yazdım çoğu çalışmadı her türlü şeyi denedim hatta Windows gelişmiş seçenekler üzerinden format atmaya çalıştım onu da yapmadı. En son ne olduğunu çözemediğim için tekrar temiz kurulum format attım. Fakat aynı otomatik onarım pcnizi onaramadı hatasını tekrar aldım her 2 günde bir bu hatayı alıyorum ve Windows hiçbir türlü açılmıyor. Tekrar temiz kurulum format atıp PC'yi tekrar açabildim ve sabahtan beri çözüm bulmaya çalışıyorum bugün BIOS'a girip ayarlıma baktım galiba gözümden kaçmış RAM'lerim 16 GB 3200 MHz fakat BIOS'ta 2400 olduğunu gördüm XMP profil 1'e aldım düzeldi ve CSM kapattım. Sorun Windows'tan mı BIOS'tan mı SSD mi olduğunu pek çözemedim.
Sistem özelliklerim:
Ryzen 5 3600 / Gigabyte B450M S2H / ASUS ROG RX570 8 GB p/ 2x8 GB 3200MHz Kingston HyperX RAM/Kingston HyperX Fury RGB 240 GB SSD / Seagate Barracuda 500GB HDD /xıgmatek X-Power 650 Watt PSU.
Bilgisayarımda SSD içindeki bazı dosyaların kaybolmaya başladığını görünce test yaptım ve test ekranında warning uyarıları veriyordu, ürünü garantiye gönderdim sorun SSD kaynaklıymış, ürün değişimi yapıldı ve sorunum çözüldü.