Windows 10 İlk İzlenim

Revolver

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 2 gün süredir Windows 10 Pro (10264) kullanıyorum ve birkaç eksi yönü dışında gayet memnun olduğumu söyleyebilirim. Öncelikle Windows 8 kullanan arkadaşlar hiçbir yabancılık çekmeyecektir, başlat menüsünün geri gelmesi güzel olmuş fakat benim pek kullandığım bişey değil açıkçası. Windows 10 gerek oyunlar gerek çeşitli programlar olsun gayet güzel uyumluluk sağlar durumda, kullandığım hiçbir programda ve oyunda uyumluluk sorunu yaşamadım. Bu oyunlar; LoL, Dragons Prophet, Heroes of the Storm, Hearthstone, CS:GO, Skyrim vb. uzuyor. Oyunlarda sıkıntı çekmeyeceğinizi söylemek isterim şüphesi olan arkadaşlara. Akıcılık ve kullanılabilirlik bazında bence Windows 8'den daha iyi bir iş çıkarmışlar. Tabi Windows 10'un menü sistemi farklı olduğu için size başlarda biraz yabancı gelebilir. Program kaldırma vb. işlemlerde menüler büyük fark göstermiş durumda, yabancılık çekerseniz bunu alıştığınız Windows 8 menüleri gibi de kullanma imkanınız var. Hoşuma giden diğer bir özellik bildirim paneli eklenmiş ve altında küçük kutucuklarda Wifi-Bluetooth-Konum-Uçak Modu vb. ayarları yapabildiğimiz bir bölüm var, erişilebilirlik açısından güzel olduğu kanısındayım.

Microsoft Edge ile kendilerini bayağı bir geliştirmişler, Chrome kadar kullanılabilir ve hızlı bir tarayıcı olduğunu söyleyebilirim ama alışkanlık işte Chrome'dan vazgeçemedim Eksi yönlerine gelecek olursak neden bilmiyorum UEFİ olmasına rağmen açılış süresi 1 dakikayı buluyor ki bu süre sadece ekranın gelmesi arka plan programlarının yüklenmesi vb dahil değil. Sistemi yükselttim UEFİ olarak boot etmesi gerekir öyle mi bilmiyorum fakat açılış süresinde gözle görülür ölçüde bir gecikme var diyebilirim.

Windows 10 çok daha iyi olacak. Geçmek lazım. İlk başlar alışma süreci olduğu için normal durumlar bunlar. Aynısı Windows 8 için olmuştu. ama alışınca süper oluyor. Nihai sürüm çıkınca geçiş yapacağım. büyük bir heyecan ile bekliyorum. Microsoft Edge çok merak ediyorum açıkçası. sizin iyi yorumunuz sevindirdi. Merakım biraz daha arttı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…