Evet sayın sosyal kullanıcıları rezerve sonrası otomatik geçiş gerçekleşmeyince sosyal rehberleri ile yükseltmeyi gerçekleştirdim. Sistem Windows 10 Home 64 bit yükseltildi örnek videolardaki gibi herhangi bir Pro VD. seçeneğiyle karşılaşmadım. Win 7 Home'dan Win 10 Home'a geçildi etkinleştirme VD. hatalardan herhangi biriyle karşılaşılmadı.
İzlenimlerime öncelikle ısınma problemleriyle başlayacağım bu tarz bir sorunla karşılaşacağımı düşünmediğim için Aida 64 ile görüntü almadım fakat sistem boşta iken her değerde CPU-GPU VD. 10-15 derecelik bir ısı artışı söz konusu benim NB ki LG R590 için bu değerler 50-55 iken 60-65 derece seviyelerine sistem boşta iken yükselmesi performans gerektiren aşamalarda zorluk çıkaracak gibi görünüyor. Burada NB'nin kasa yapısı itibariyle ısıyı kullanıcıya yansıtan bir yapıda olduğu için ve kendi fanları ve buna ilave Zalman NC-1000 e rağmen el bileklerinin temas ettiği yerlerde ısı hissiyatının yüksekliği hatırı sayılır seviyede.
İkinci izlenimim ise Windows 10 için bir hazırda beklet komutunun olmaması bu durum benim için bir sorun oluşturuyor zira Windows 7 kullanırken sürekli kullandığım hazırda beklet komutu gerçekten açılışta hatırı sayılır bir hız avantajı sağlıyordu ancak Windows 10 ile oldukça yavaş bir açılış söz konusu size söyle belirteyim HP dv-6500 et serisi laptobum ki Dual Core işlemcili bir Vista'ya hemen hemen aynı aynı sürede açılıyor bu durum cidden kullanımda önemli sıkıntılara yol açıyor.
Üçüncü izlenimim ise doğrudan aktarılan dosya ve uygulamalarla ilgili henüz büyük bir problem yaşamadım fakat görünen o ki Microsoft PC nizi sıfırlamanızı hemen hemen her yerde öneriyor temiz kurulum yapabilecek bilgi ve donanıma sahip olmadığım için hiç yeltenmedim belki ileride Sosyal rehber konu ve videolarıyla gerçekleştiririm.
Dördüncü izlenimim ise Edge ile alakalı İE'ye göre oldukça gelişmiş olmasının yanında standart Chrome hızlılığına sahip değil en azından henüz. Twitter'da sürekli yanıt vermiyor gibi anlık hatalar veriyor
Son ve beşinci izlenimim ise NB touch pad'in de kaydırma özelliğine synaptic güncellemelerime rağmen ve yarlarıma rağmen bir türlü çalıştıramadım tek elle kaydırmayı ne kadar etkinleştirsem de işlemedi varsayılana sıfırlandığında iki elle kaydırmaya müsaade ediyor fakat bu durum benim gibi küçük touch pad kullanıcıları için yeterli değil.
Sosyal'de müjdelerini gördüğümüz gelecek Servis Paketi gerçekten gerekli görünüyor.
Şimdilik izlenimlerim bu kadar kullandıkça görünen olağan dışı olumlu ve olumsuz izlenimlerimi paylaşmaya çalışacağım.
Sizin de söylediğiniz gibi videoda olan bazı adımlarla ben de karşılaşmadım. Özellikle, her şeyi sakla, dosyaları sakla ayarları sil, hiç bir şey saklama adımını bile geçmişti. Özet olarak şunları seçtiniz diye bir ekran geldi. O sırada ancak saklanacak verileri yeniden seçin adımına dönün seçeneği ile o ekrana ulaşabildim.