Bugün hayırlısı ile Windows 10 kurdum.
Açıkcası Windows 8`i hiç ama hiç beğenmemiştim. O metro arayüzü sanki tabletler için yapılmış gibiydi, bilgisayarlara yakışmıyordu. Neyse, Windows 10 çok hoşuma gitti. Başlat menüsü olsun, yeni teması olsun. Beğenmediğim nokta ise bana kurulumda sorun yaşattı. Biraz bekleyin ekranında 1 saat bekledim ve hiçbir şey olmadı. Bende bilgisayarı kapatıp yeniden açtım, neyse ki sorun düzeldi. Devam edelim, Microsoft Edge, Internet Explorer`a göre çok gelişme göstermiş. Chrome`dan şu an için daha hızlı fakat kolaylık, ayar, eklenti bakımından aynı şeyi söyleyemiyeceğim. En beğendiğim kısmı ise Windows 10`un bütün driverlarımı hiçbir şey yapmadan yüklemiş olması. Chipset, Sound, Graphic Card, bu özellikler hoştu. Yani açıkçası kurun arkadaşlar. Windows 8.1`i benim gibi beğenmeyen arkadaşlar Windows 10`u gönül rahatlığı ile kurabilirler.
Beğenmediğim bir kısım daha var, Windows Defender`ın kapatılamaması. Windows Update`nin kapatılamaması. Ama bu sanırım Pro sürümünde düzelitilir diye düşünüyorum.