Windows 10, İlk İzlenimlerim

Dotasteam

Hectopat
Daha fazla  
Bugün hayırlısı ile Windows 10 kurdum.

Açıkcası Windows 8`i hiç ama hiç beğenmemiştim. O metro arayüzü sanki tabletler için yapılmış gibiydi, bilgisayarlara yakışmıyordu. Neyse, Windows 10 çok hoşuma gitti. Başlat menüsü olsun, yeni teması olsun. Beğenmediğim nokta ise bana kurulumda sorun yaşattı. Biraz bekleyin ekranında 1 saat bekledim ve hiçbir şey olmadı. Bende bilgisayarı kapatıp yeniden açtım, neyse ki sorun düzeldi. Devam edelim, Microsoft Edge, Internet Explorer`a göre çok gelişme göstermiş. Chrome`dan şu an için daha hızlı fakat kolaylık, ayar, eklenti bakımından aynı şeyi söyleyemiyeceğim. En beğendiğim kısmı ise Windows 10`un bütün driverlarımı hiçbir şey yapmadan yüklemiş olması. Chipset, Sound, Graphic Card, bu özellikler hoştu. Yani açıkçası kurun arkadaşlar. Windows 8.1`i benim gibi beğenmeyen arkadaşlar Windows 10`u gönül rahatlığı ile kurabilirler.

Beğenmediğim bir kısım daha var, Windows Defender`ın kapatılamaması. Windows Update`nin kapatılamaması. Ama bu sanırım Pro sürümünde düzelitilir diye düşünüyorum.

Windows Update'nin kapatılamaması derken otomatik güncelleştirme mi yapıyor?

Teori'de sağlıklı. Çünkü birçok hatayı fix'liyor?

Evet. Otomatik güncelleştirme yapıyor, sen istemesen bile.

Otomatik güncelleştirme sıkıntı değil ama Windows defender sıkıntı. Antivirüs yükleyince devre dışı kalabiliyor mu acaba?

İnşallah Windows Defender devre dışı kalabiliyordur.

Windows 10 Home sürümünde Windows Defender ve Windows Update kapatılamaz.
Final sürümü yayınlanana kadar (29 Temmuzda yayınlanacak) geçmeyin!
Ben hiç geçmeyeceğim benim için Windows 8.1'den bile daha kötü durumda.
Keşke Windows Vista'yı bir daha piyasaya sürselerde yeniden stabil ve güvenli bir Windows satın alma imkânımız olsa.

İnternette biraz dolaştım.
Bulduğum bilgilere göre ayarlardan gerçek zamanlı tarama kapatılabiliyor.
Ayrıca kayıt defterinde düzenleme yapılarak da kapatılabiliyormuş
Hatta bunun için bir uygulama bile yapmışlar kapatması için.

Ha onları kullanarak Windows'a zarar vermişsin ha crackli kullanmışsın.

N
Ha onları kullanarak Windows'a zarar vermişsin ha crackli kullanmışsın.
Ne alaka? Eğer bilinçli olarak düzenlenirse veya Microsoft ve deneyimli kullanıcılar tarafından önerilen bir ayar ise hiçbir zararı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…