Windows 10 Inaccesible Boot Device

Xectuonel

Megapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Monster'dan Tulpar T7 19.3 versiyonunu kullanıyorum. Daha önce bir sıkıntı yoktu. Fakat bu gün mavi ekran hatası aldım. Sorun inaccesible Boot device diyordu. İnternetten çözümlere baktım. SATA modu AHCI modunda olmasına rağmen bu hatayı aldım. Şimdi ise durduk yerde mavi ekran hatası alıyorum. Mesaj kodunu göremeden yeniden başlıyor. Windows 10 orijinal son sürüm kullanıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Dediğim gibi 1 aydır bir sıkıntı yoktu. Bu gün başladı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu hatanın anlamı erişilemeyen yükleme aygıtı demektir. Yani windows boot edecek aygıta erişemiyor. Bu sorun sata ayarlarından olabileceği gibi farklı sebepleri de vardır. Bunlardan bazıları:
Harddisk bağlantılarındaki bir sorun veya diskinizde meydana gelen bir sorun da neden olmuş olabilir. Diskinizi açılabilir bir boot medyası ile tarayın ve hata var mı bir bakın?

Artı olarak sorun yazılımsal da olabilir. Windows 10 da son günlerde bir güncelleme çok sayıda soruna neden oldu.

SSD yi HDtune ile test ettim bir sıkıntı çıkmadı, bilgisayar zaten açılıyor. Sadece durup dururken mavi ekran verip kapanıyor. Sistem geri yükleme ile 5 şubat tarihine geri yükledim. şu an bir sıkıntı gözükmüyor. Sıkıntı yaratırsa bu sefer format atacağım sıfır kurulum. Kökten çözeceğine inanıyorum problemi.

Merhaba arkadaşlar. Monster'dan Tulpar T7 19.3 versiyonunu kullanıyorum. Daha önce bir sıkıntı yoktu. Fakat bu gün mavi ekran hatası aldım. Sorun inaccesible Boot device diyordu. İnternetten çözümlere baktım. SATA modu AHCI modunda olmasına rağmen bu hatayı aldım. Şimdi ise durduk yerde mavi ekran hatası alıyorum. Mesaj kodunu göremeden yeniden başlıyor. Windows 10 orijinal son sürüm kullanıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Dediğim gibi 1 aydır bir sıkıntı yoktu. Bu gün başladı.
BEN O SORUNU AHCI YI IDE YE ALARAK DÜZELTTİM. SİZ NE YAPTINIZ?

ASUS X550JK laptomun BIOS'unu güncelledim daha önce de güncellemiştim, herhangi bir sorun olmamıştı. Ama bu sefer Windows açılmadı mavi ekran verdi. Inaccesible Boot devise hatası aldım açılışta. Onuda BIOS'tan SATA config ayarını AHCI'den "IDE" ye alarak düzelttim. Ayriyeten Windows'u bir kereliğine güvenli modda başlatırsak sorun çözülüyor. Şu anda AHCI modunda ve laptoptan yazıyorum :)
1)IDE modunda SSD'den daha az mı performans alırım.

2)AHCI modu ile IDE arasındaki farklar neler?

3)BIOS güncelledikten sonra neden böyle bir hata aldım?

4)Laptopun güncellemeden sonra sanki biraz performansı düştü. Daha fazla ısınıyor ve oyunlardan daha az FPS alıyorum gibi geldi bana.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı