Windows 10 Insider sürümleri kullanılır mı?

Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 24H2 / Windows Server 2025 Datacenter (To Go) x64 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. Sizce Windows 10 Insider Preview sürümleri kullanılır mı? Yoksa normal sistem olarak kullanılamayacak kadar bug mı içeriyor? Çünkü hep haberlerde bakıyorum, "şu özellik gelecek" diyorlar. Sizce denenmeli midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Genel ev kullanıcısı yada oyuncu isen kullanmanı tavsiye etmiyorum. Ben neredeyse 1 aydır kullanıyorum oyunlarda sorun yaşamadım. Ama yinede kullanacaksan yavaş moda getirip güncelleme al.

Genel ev kullanıcısı yada oyuncu isen kullanmanı tavsiye etmiyorum. Ben neredeyse 1 aydır kullanıyorum oyunlarda sorun yaşamadım. Ama yinede kullanacaksan yavaş moda getirip güncelleme al.
Ne gibi sıkıntılar çıkma ihtimali vardır?

Windows'un yeni geliştirilen programlarda optimizasyon problemleri çıkabilir, Oyunları başlatmada hata verebilir (DirectX ve OpenGL problemleri) ve dil problemleri gibi hatalar çıkabilir.
Sistem dilim zaten İngilizce. Peki sistemin açılmayacak duruma gelmesine neden olabilir mi?

Sistem dilim zaten İngilizce. Peki sistemin açılmayacak duruma gelmesine neden olabilir mi?
Evet sistemine göre olabiliyor. Genelde eski yada optimize olmamış sistemler çalışmıyor. Bende de güncelleme kurulup yeniden başlatıldığında yeşil ekran vermişti. Yinede yavaş modda kurulum yapıp dene aksi halde hata verirse "windows.old" klasörü senin güncelleme önceki Windows 10 oluyor. Onu geri yükleyebilirsin.

Mesela NVMe sürücüsü uyumsuz olduğundan PC uykudan uyanırken mavi ekran veriyordu bende. Çözmem epey zaman aldı. Tecrüben yoksa geçme.
Benim için sistem çalışsa yeter :)
Peki bu sıkıntılar ne kadar sıklıkla çıkabiliyor?
Eğer çok sık böyle sıkıntılar çıkıyorsa hiç geçmeyeyim. Fakat arada bir sorun oluyorsa deneyebilirim. Zatem elimin altında bir Windows 10 1909 kurulum medyası var. Çok tecrübeli olmasam da biraz tecrübem var bu konularda.
Eğer hiç olmazsa ek SSD alıp ayrı bir Windows altında Insider sürümlerini deneyebilirim.

Benim için sistem çalışsa yeter :)
Peki bu sıkıntılar ne kadar sıklıkla çıkabiliyor?
Eğer çok sık böyle sıkıntılar çıkıyorsa hiç geçmeyeyim. Fakat arada bir sorun oluyorsa deneyebilirim. Zatem elimin altında bir Windows 10 1909 kurulum medyası var. Çok tecrübeli olmasam da biraz tecrübem var bu konularda.
Eğer hiç olmazsa ek SSD alıp ayrı bir Windows altında Insider sürümlerini deneyebilirim.
Aslında 1909 Güncellemesi ile kayda değer bi değişiklik yok. Yavaş modda kolay kolay hata vereceğini sanmıyorum. Çünkü aldığın hataları bir sonraki güncellemeye kadar geri bildirim yapılıyor. Mesela Cortana eklenmiş ama halen sohbet edilecek halde değil. Çoğu olacak aksaklıklar gibi dosyaların yedeğini alman iyi olur.

Aslında 1909 Güncellemesi ile kayda değer bi değişiklik yok. Yavaş modda kolay kolay hata vereceğini sanmıyorum. Çünkü aldığın hataları bir sonraki güncellemeye kadar geri bildirim yapılıyor. Mesela Cortana eklenmiş ama halen sohbet edilecek halde değil. Çoğu olacak aksaklıklar gibi dosyaların yedeğini alman iyi olur.
Dosyalarımın %95'i zaten D sürücüsünde. C sürücüsündekileri de hiç yedekleme gereği duymuyorum zira format sırasında zaten yedekleyebiliyorum.
Merak ettiğim bir konu var. Oyunlarda Beta sürümleri tavsiye etmiyorlar fakat deneyimlediğim Beta'ların neredeyse hiçbirinde sorun yaşamadım. Acaba Windows'ta nasıl oluyor da oyunlara göre kat kat kat daha fazla bug oluyor Beta sürümlerde?
Cortana eklenmiş derken Türkçe desteği mi yoksa başka bir şeyden mi bahsediyorsun?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı