Windows 10 IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL Mavi Ekran Hatası

Slex

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, ben H1Z1 gibi oyunlarda bu hatayı alıyorum. Rust'ta da modlu sunucu girince veriyor. Nedeni nedir bilen var mı? CS:GO'da da sorun olmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarınızda antivirüs yazılımı yüklü ise DNS'leri kontrol edin. Eğer çok farklı adresler görünüyorsa otomatiğe ya da Google DNS'e çevirip sorunun çözülüp çözülmediğine dair bilgi verirseniz diğer seçenekleri gözden geçirebiliriz.

Sorunun özellikle online oyunlarda ya da modlu serverlarda ortaya çıkması yüzünden böyle bir problem olabileceği aklıma geldi. Daha önce de benzer bir duruma denk gelmiştim.

Not: Eğer koruma yazılımı yüklü ve DNS değiştirilmesine izin vermiyor ise programın sıkı/kapsamlı koruma modu kapatılabilir.

Aynı problemi bende yaşıyordum. RAM slotunun yerini değiştirmek vb. hiçbirşey işe yaramadı. Benim kendi deneyimlediğim kadarıyla sorun, driverların hatalı,eksik kurulmasından kaynaklanıyor. Ancak yinede RAM kontrolü yapın. Slotların yerini değiştirin. HDD Sata kablolarını tekrar çıkarıp takın. Aygıt yöneticisinden eksik sürücü kontrolü yapabilirsiniz. Bütün bunlar olmazsa Windows 10 temiz kurulum yapmanızı öneririm. Böylece sürücülerinizi elinizle yükleyebilirsiniz tertemiz bir şekilde. Hata alıcağınızı sanmıyorum. Temiz kurulumu verdiğim linkten indirerek yapabilirsiniz
www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10

Aynı problemi bende yaşıyordum. RAM slotunun yerini değiştirmek vb. hiçbirşey işe yaramadı. Benim kendi deneyimlediğim kadarıyla sorun, driverların hatalı,eksik kurulmasından kaynaklanıyor. Ancak yinede RAM kontrolü yapın. Slotların yerini değiştirin. HDD Sata kablolarını tekrar çıkarıp takın. Aygıt yöneticisinden eksik sürücü kontrolü yapabilirsiniz. Bütün bunlar olmazsa Windows 10 temiz kurulum yapmanızı öneririm. Böylece sürücülerinizi elinizle yükleyebilirsiniz tertemiz bir şekilde. Hata alıcağınızı sanmıyorum. Temiz kurulumu verdiğim linkten indirerek yapabilirsiniz
www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10
bende driverlerden kaynakli diye dusunuyorum cunku degisik driver kurdum olanlar bunlar

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı