Windows 10 ISO dosyası USB'de ne kadar yer kaplar?

KingStannis

Hectopat
Makaleler
1
Herkese selam öncelikle. Az önce Rufus ile Windows 10 22H2 sürümünü USB belleğime yazdırdım ancak boyutu bana küçük geldi nedense. 4 GB yer kaplıyor ama internetten baktığım zaman 6-8 GB yer kaplaması gerektiğini gördüm. 4 GB yeterli midir, doğru yazmış mıdır yoksa yanlış bir şeyler mi yapmışım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam olarak yazılmamış gibi duruyor hocam, çünkü 6 veya 7GB yer kaplıyor bende aynı sürüm.

Tam olarak yazılmamış gibi duruyor hocam, çünkü 6 veya 7GB yer kaplıyor bende aynı sürüm.
Hocam Rufus Portable son sürüm kullandım. Cihaz Windows 8.1. Bunlardan dolayı değildir değil mi? Az sonra tekrar yazacağım ve eğer olmazsa bildiririm buraya.

Windows 10 home 8 GB yeter.Windows 10 Pro 16 GB USB gerekir en iyisi anlaşıldı.

Hocam tekrar denedim ancak boyut hala aynı. 4.3 GB gözüküyor. ISO dosyasını Technopat'tan indirmiştim ama sıkıntı olacağını sanmıyorum.
Windows'un kendi sitesinden indirin hocam, Rufusuda aynı şekilde son sürüm olarak indirin.

Windows'un kendi sitesinden indirin hocam, Rufusuda aynı şekilde son sürüm olarak indirin.
Hocam aynısını yaptım, bu sefer yazdı ama USB belleğin boyutu çok küçüldü. Normalde 64GB idi 57GB kullanılabilir vardı, şimdi ise toplam 32GB'a düştü. Bunun sebebi ne olabilir?

Rufus yerine ventoy kullan böyle saçma sapan durumlar yaşamazsın.

Rufus yerine ventoy kullan böyle saçma sapan durumlar yaşamazsın.
Hocam artık olan oldu. Çözümünü de buldum aslında, işimi yaptıktan sonra düzeltirim sorunu.

Bu konuda arkadaş cevaplamış zaten kendi sorununu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…