Rehber Windows 10 ISO dosyasını NTLite ile düzenleme

Hocam 'Görüntü çevrimdışı bir servis hatası nedeniyle hasar görmüş ve başka servise izin verilmiyor' hatasını alıyorum. Ne kaynaklı olabilir bu.
@OgnitorenKs
Hocam hatayı Windows dosyasını Ntlite bağlarken mi alıyorsunuz? Eğer öyle ise elinizdeki Windows dosyaları hasarlı olabilir.

Selamün aleyküm ustam nasılsın hiç görüşemiyoruz ben ekleyemedim güncellemeleri Update formatdan sonra otomatik kurması için.@ognitorensks çözmeye çalışıyorum olmuyor yardımcı olsan rehber hazırlasan. Resimdeki gibi istiyorum.

Dosya Ekleri

• 123.jpg
    76,7 KB · Görüntüleme: 60
Aleyküm selam. Bu konuları bırakıp gittin diye düşünmüştüm Attığınız görselde güncel olunduğunu gösteriyor. NTLite güncellemeler kısmına güncelleme dosyalarını attınız mı? Oraya attığınız güncelleme dosyalarını otomatik kurması gerekiyor. Olmuyorsa bir kaç yol denerim. Unutmadan hangi sistem üzerinde çalışıyorsun?

Yok ustam bir yere gitmedim, buradayım. Ustam işte otomatik kurmuyor, denedim NTLite ile, formattan sonra otomatik kurmadı. ISO rehber hazırlasan ustam güncellemelerle ilgili uğraşıyorum, Windows 10 Pro x64 ile uğraşıyorum.
Burada mısın, bir rehber hazırlasan?
@OgnitorenKs

Başka bir şeyle uğraşıyordum. O zaman güncelleme dosyaları için bir bat dosyası hazırlayın, Dism komutlarıyla. Bunları bir klasör içine atıp "Bağlama dizinini keşfet" bölümüne atın. İlk açılışta bunların çalıştırılmasını sağlamamız gerekir. Rehber hazırlamak zor oluyor. Sen bana güncelleme dosyalarını attığın klasörün dosya listesini at. Yani isimlerini. Tüm dosyaları seçip shift basıp yol olarak kopyala yaparak da alabilirsin. Buraya at, ben her şeyi hazırlayıp nasıl yapacağını anlatayım. Daha rahat olur.

Windows10.0-KB4601319-X64_FA56D86B14E97133976A808E521F891EE180e101
Windows10.0-KB4598481-X64_749FE79fd2E31B145DE37C2F9ebf4F711D174DC2

Ustam bunları ben BAT dosyası hazırlayamam ki. Nasıl çalıştıracağız, detaylı anlatsan?
DISM komutlarıyla nasıl yapacağım? Rehber olsaydı iyi olurdu aslında.

Dosya uzantıları .cab mı .msu mu?

Daha önce bu rehberi uygulamıştım. Bugün ise direkt ISO'yu indirdim, ellemeden DVD'ye yazdırıp formatladım. Şu an daha iyi çalışıyor. NTLite ile ISO boyutu hem büyüyor hem de kararlılığı etkiliyor sanırım. RAM kullanımı da aynı.

ISO boyutunu küçültmek istiyorsanız ESD sıkıştırma yapmalısınız. NTLite uygula kısmında bu seçeneği size sunuyor. Benim bu konuda anlattıklarım Windows'un izleme özellerini en basit haliyle devre dışı bırakmak. Burada yaptığımız işlemler sistemi yeniden yaratmıyor. Belli başlı kullanılmayan uygulamaları kapatarak Windows'un RAM kullanımı düşürmeye çalışıyoruz. Defender, Edge, OneDrive ve diğer hazır uygulamaları kullanmayan bir insanın bilgisayarına zorla yüklenmesinin anlamı yok. Bunu konu başında da belirttim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…