Rehber Windows 10 ISO dosyasını NTLite ile düzenleme

Hocam iyi akşamlar. Çok merak ettiğim bir soru var; Windows Search, telemetry, Defender gibi özellikleri devre dışı bırakmak istiyorum, istediğiniz kutucukları kaldıracağım ancak sistemi kurduktan sonra Windows toplu güncellemesi yaparsam bu özellikler tekrar geri gelir mi?

Rehberdeki adımları uygulayarak iso dosyamı düzenledim, sanal makineye kurulum yaptığımda yaptığım değişiklikler yokmuş gibi kurulum yaptı. Yardım ederseniz sevinirim. @OgnitorenKs

Hocam defender, güncelleme yapılırsa tekrar yükleniyor. Ayrıca onedrive'da silinmiyor, kurulumdan sonra silmek gerekiyor.
Rehberdeki adımları uygulayarak iso dosyamı düzenledim, sanal makineye kurulum yaptığımda yaptığım değişiklikler yokmuş gibi kurulum yaptı. Yardım ederseniz sevinirim. @OgnitorenKs
Windows 10 iso dosyasını çıkardığınız klasörü silmediyseniz NTLite ile tekrar açın, değişiklik yapılmışsa zaten çıkardığınız bileşenleri göremeyeceksiniz. İşlem yaptığınız iso dosyası ile işlem yapılmamış dosyayı karıştırmış olabilirsiniz.
UYARI: Sea Of Thieves gibi Xbox'a bağlı oyunlarda, Xbox uygulamasını ve tüm bileşenlerini sildiğiniz için hata alabilirsiniz. Benzer oyunlarda sorun yaşamamak için Xbox uygulamalarına karışmamanız daha sağlıklı olacaktır.

Bu nlite uyugulaması ile Windows ISO'ya görsellik nasıl kazandırılabilir?

Denemelerimi yaptıktan sonra bilgi paylaşımı yapacağım. Ancak kaba olarak şöyle ifade edeyim, arka plan resmini değiştirebilirsiniz. Ayrıca katılımsız tema yüklenebilir. İsterseniz başlat menüsünü silip 3.Parti bir programla bu alanı özelleştirebilirsiniz.

Hocam ben asıl merakım görsel Windows ISO oluşturanlar bunu nasıl başarıyor bende kendime göre görsel bir Windows hazırlamak için sormuştum umarım bu konu ile alakalı bir güncel Windows 10 çalışmanız olur umarım.

Hocam bir kaç tane örnek atarsanız daha iyi yardımcı olabilirim. Görsellik anlamında da bir çalışma yapmaya çalışacam. Şuan üzerinde uğraşıyorum, bir taraftan da farklı ayarları deniyorum ama aldığım blue screenler biraz bezdirdi.

hocam bu şekildeki gibi bir windows kurmak istiyorum

Simgeleri değiştirilmiş, başlat menüsü yerine 3.parti programla menü yapmışlar. O kısımları da nasıl yapacağınızı anlatacam. Şuan Setup kısmını özelleştiriyorum. Windows kısmına bugün ve yarın bakacam. En zahmetsiz halini sosyale farklı konu ile atacağım.
Setup kısmı bitti şimdi sıra görsel işletim sisteminde en kısa süre içerisende tüm tecrübelerimi dökümanlarla paylaşıcam. Setup kısmını Ghostspectre'nin çalışmasından derledim. Derlediğim kısmı konu anlatımı yapınca vericem, kendinize özel Windows kurulum dosyasınızı yapabileceksiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…