Rehber Windows 10 ISO dosyasını NTLite ile düzenleme

Unutma ama abi.
@OgnitorenKs ustam bana bugun yarın katılımsız program lazımdıda formatdan sonra otomatik kurması için arkaplanda yarın format atmayı düşünüyorum ama.
Ustam Lite projesi rehberi ne zaman hazırlasın acaba.

Lite projesini şimdilik yapmayacam. Gelelim sizin katılmsız kurulum probleminize şimdi bu işi cmd komut dosyası oluşturarak halledecez. İlk iş masaüstünde bir txt dosyası oluşturun. İçini aşağıdaki gibi hazırlayın;

@Echo OgnitorenKs katılımsız kurulum başlatılıyor...
@Echo Programlar Kuruluyor... Lütfen Bekleyiniz...
"C:\Programlar\7z1900-x64.exe" /S
"C:\Programlar\AcroRdrDC1900820071_tr_TR.exe" /sPB /rs /msi
"C:\Programlar\DiscordSetup.exe" /s
"C:\Programlar\GoogleChromeStandaloneEnterprise64.msi" /qn
"C:\Programlar\MSIAfterburnerSetup462.exe" /S
"C:\Programlar\OBS-Studio-26.1.1-Full-Installer-x64.exe" /S
"C:\Programlar\signal-desktop-win-1.40.0.exe" /S
"C:\Programlar\SSD Fresh.exe" /VERYSILENT /SUPPRESSMSGBOXES /NORESTART /SP-
"C:\Programlar\SteamSetup.exe" /S
"C:\Programlar\stellarium-0.20.4-win64.exe" /VERYSILENT /SUPPRESSMSGBOXES /NORESTART /SP-
"C:\Programlar\Stremio+4.4.120.exe" /S
"C:\Programlar\TeamViewer_Setup.exe" /S
"C:\Programlar\unlocker-setup.exe" /VERYSILENT /SUPPRESSMSGBOXES /NORESTART /SP-
"C:\Programlar\vlc-3.0.12-win64.exe" /S
"C:\Programlar\WhatsAppSetup.exe" --silent
@Echo kurulum tamamlandı.

Önce notları okuyun Lütfen...
Burada yapmanız gereken atmak istediğiniz programları NTLite'da "Bağlama dizinini keşfedin" kısmında yeni bir klasör açıp içine atarak yapabilirsiniz. Ben Programlar olarak oluşturdum. İçine katılımsız olarak kurulmasını istediğiniz dosyaları atın. Sonra programların katılımsız yolunu txt dosyası içine yukarıdaki örnekteki gibi atın. Shift tuşuna basılı tutup programa sağ tık yaparsanız açılan menüde "yol olarak kopyala" seçeneği gelecektir. Program yolu tırnak işaretleri içinde kopyalandıktan sonra bir boşluk bırakıp sessiz kurulum parametresini yazacaksınız.
NOT: Dosyaların yollarını "Bağlama dizinini keşfedin" kısmından almayın yoksa yol bulunamadı hatası verecektir. Programları önce kendi bilgisayarınız da C diskine atın yolları alıp txt dosyasını hazırladıktan sonra dosyaları "Bağlama dizinini keşfedin" kısmına atınız. Nokta dahi hata olursa yüklenmez. Yol hatası alırsınız.
NOT 2:Kendi bilgisayarınıza kuruyorsanız ve 2 diskiniz varsa programları format atmayacağınız kısıma alıp yolları txt dosyası içine atınız. Oluşturacağınız .cmd dosyasını NTLite kurulum sonrasına atınız.

Txt içine tüm yolları ve sessiz kurulum parametrelerini attıktan sonra farklı kaydet yaparak "Katılımsız Kurulum.cmd" olarak kaydedin. Dosya uzantası .cmd olarak kaydedilecek. İsme istediğinizi yazabilirsiniz. Bu cmd dosyasını NTLite'da kurulum sonrasına atarsanız pc açıldıktan sonra kurulumlar sırasıyla başlayacaktır. İyi çalışmalar.
EDİT: CMD ekranında Türkçe karakter sorunu yaşamamak için CMD Türkçe karakter sorunu düzeltme reg dosyasını indirip NTLite kayıt defteri bölümüne atınız.

Ustam yeni katılımsız programları nasıl bulacağım konuyla ilgili video çeksen bağlama dizinini anlayamadım ben.
Programların linkini yollasan ustam rica etsem bağlama dizinini bulamadım ustam.

Burada yapmanız gereken atmak istediğiniz programları NTLite'da "Bağlama dizinini keşfedin" kısmında yeni bir klasör açıp içine atarak yapabilirsiniz. Ben Programlar olarak oluşturdum. İçine katılımsız olarak kurulmasını istediğiniz dosyaları atın. Sonra programların katılımsız yolunu txt dosyası içine yukarıdaki örnekteki gibi atın. Shift tuşuna basılı tutup programa sağ tık yaparsanız açılan menüde "yol olarak kopyala" seçeneği gelecektir. Program yolu tırnak işaretleri içinde kopyalandıktan sonra bir boşluk bırakıp sessiz kurulum parametresini yazacaksınız.bu kısmı anlayamadım.
Programları bulamadım ustam.

...NTLite'da "Bağlama dizinini keşfedin" kısmında yeni bir klasör açıp içine atarak yapabilirsiniz. Ben Programlar olarak oluşturdum...
Daha dikkatli bakınız lütfen. Programlar dosyasını oluşturan benim. Siz farklı bir isim verebilirsiniz. Önce Notları okuyun işlemi nasıl gerçekleştireceğinizi anlarsınız.

Programları parametere yazma kısmını anlayamadım ustam sen resim atsan.
ustam bu seferlik proğramların linklerini verseniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…