Windows 10 ISO nedir ve ne işe yarar?

frhtylmz

Femtopat
Daha fazla  
RAM
8
Ekran kartı
İntel hd graphics 4600
İşlemci
İ5
Windows 10 işletim sistemine sahip bir bilgisayarım var. Başlatırken Casper ekranından sonra siyah ekranda kalıyor sadece güvenli modda açılıyor. Bir arkadaş diski böl ISO indir 100 GB yer varsa olur falan dedi de ben pek anlamıyorum. Bilgisi olan varsa yazabilir mi?

Format atın demiş işte. YouTube'dan Windows kurulum videolarına bakarak yapabilirsiniz.

Nasıl anlatırım bilmiyorum ama ISO dosyası Windows'u kurmanızda ihtiyacınız olan bir dosya. Başka çalışan bir bilgisayardan Windows 10'un ISO'sunu indirip Rufus programıyla o çalışan bilgisayara taktığınız USB belleğe yazdırın. Sonra siyah ekranda kaldığını söylediğiniz bilgisayara USB belleği takın ve bilgisayar açılırken internetten öğrendiğiniz BIOS tuşu ile (Yüksek ihtimalle F2 veya DEL'dir.) BIOS'a girin. Orada "Boot" kısmı var. Klavyedeki ok tuşlarıyla oraya gelin ve Boot srasını F5 ve F6 ile ayarlayın. (En üstte USB belleği koyun.) Ardından BIOS'tan ayarları kaydedip çıkma seçeneğini seçin. Cİhaz kendisini yeniden başlatınca Windows 10 kurulum kısmına geleceksiniz. Bundan sonrası kolay olduğundan anlatma gereği duymuyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı