Windows 10 kablolu PC ile bağlantı sorunu

DarkShadowI

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle selamlar.
Windows 10, masaüstü PC kullanmaktayım.
Birden bire internetim koptu ve sorun algılamaya girdiğimde ise "varsayılan ağ geçidi kullanılamıyor" hatası aldım.
Ardından izlediğim yol şu oldu:
CMD > ipconfig /all.
Normalde 192 ile başlayan IP 168 ile başlıyordu vs.
ardından ipconfig /release > ipconfig /renew attım.
Normalde IP verip düzelmesi gerekiyordu ancak, unable to contact your dhcp server hatası aldım.
IP'yi kendisi vermiyorsa elle vereyim dedim ve boş bir IP'yi aldım, ağ geçidini modeme göre ayarladım.
Ağ bağdaştırıcısında "tanımlanamayan ağ" yerine direkt olarak "ağ" olarak gözüktü ancak yine de internet gelmedi.
1 Ay önce modem değiştirdim, belki ondan olabilir dedim eski modemi taktım.
Kablo ucunu tekrar değiştirdim.
Yazılımsal olabileceğini düşünüp format attım.
Servis sağlayıcım ile görüştüm onlarda bir sorun olmadığını belirttiler.
Ethernet kartım onboard olduğu için onda sorun olacağını sanmıyorum.
Eğer buradan da çözüm bulamazsam öğleden sonra direkt kabloyu değiştireceğim ki tek çarem bu kalıyor, zaten bu da çözüm olmazsa ne yapacağımı bilmiyorum.
Destek olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim, konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim.
İyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
belirtmeyi unutmuşum, renew komutu arada çalışıyor ve saniyelik olarak internete erişebiliyorum yani düşündüğüm kadarıyla kabloda da sorun yok. tek mantıklı kalan ethernet kartının işlevini tam yerine getirememesi oldu şuan. gün içerisinde kartı almaya çalışıp çözülüp çözülmediğini belirtirim.
Sorun kabloymuş, değiştirince düzeldi.
K&A

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…