Windows 10 kaç GB yer kaplar?

Hatırlamıyorum. İstiyorsan 20GB'lik alana kur, imleci 10 piksel yana kaydırmak için 10 dakika beklersin (!) .

İçeriği ellenmemiș ORİJİNAL ISO'yu alıp 30 GB'lik bir alana Windows kurmayı deneyin bakalım hatasız bir şekilde kurabilecek misiniz? Evet hep beraber bekliyoruz. Resmi sistem gereksinimlerinde bile 64 Bit için 32 GB bir alan isteniyorken (ki kim bilir ne zamandan kalma bir sistem gereksinimi bu, güncel sürümlerde daha da yüksek alan istiyor) siz bakalım 'anlattığınız gibi' yapacak mısınız bekliyoruz.

Şuan kuruyorum, bekleyin.

Hocam nasıl 30-40GB yer kaplar? Lütfen açıklayın.
Yanlış anlamayın ama tama velev ki 25 GB kaplıyor. 32 GB zaten 29.98 GB olarak gözükecek. 4 GB'lık alan Update'lerin gelmesi ile zaten disk dolacak ha hiç internet'ti açmadan update kullanmadan bile 4 GB'lık kıt bir alanda windows'un çalışabileceğine ihtimal vermiyorum...
Bunla uğraşmak yerine 120 GB SSD'ye kursa Windows'u rahat rahat kullanır neden 32 GB?

Hocam o konuda haklısınız zaten. Ben 50-60GB diyenleri anlamakta güçlük çekiyorum. Sizi etiketlemem yanlış olmuş, pardon.

Kuruluyor bu arada. Bitince tekrar resim gönderirim.

@brkyozell olduğu gibi alıp kuracaksın ama güncel 22H2 bir Windows 10'u. Öyle kayıt defterinden ayar değiştireyim, debloat edeyim bloatware kaldırayım falan yok. Normal bir kullanıcı nasıl kuruyorsa kurun hatta kurulumu baştan sonra video da atın da arada bit yenigi falan olmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…