Windows 10 kararlı çalışmıyor

froxyone

Decapat
Daha fazla  
RAM
XPG D45 3200Mhz 2x8=16
SSD veya HDD modeli
Kingston NV3 1TB
Ekran kartı
MSI Gaming X 6700XT
Anakart
Asus Prime B450MK-2
İşlemci
Ryzen 5 5600
Windows 10 diyorum ancak genel olarak sistem kararlı değil. RAM OC'si yok XMP kullanıyorum CPU OC'si aynı şekilde yok sadece PBO NVMe SSD kullanıyorum. Her ilk açılışta mavi ekran veriyor ve BIOS'a atıp bırakıyor kaydet çık diyorum PC açılıyor. CoD Warzone oynuyorum AMD driver hatası alıyorum (WattMan) şu zamana kadar bir sorun yoktu. Eski i7 2600 1050 Ti SATA SSD'li sistemde bile Windows 11 kullandım şıkır şıkır akıyordu 1 kere dahi mavi ekran almadım. Sebebi ne?

Windows 10 diyorum ancak genel olarak sistem kararlı değil. RAM OC'si yok XMP kullanıyorum CPU OC'si aynı şekilde yok sadece PBO NVMe SSD kullanıyorum. Her ilk açılışta mavi ekran veriyor ve BIOS'a atıp bırakıyor kaydet çık diyorum PC açılıyor. CoD Warzone oynuyorum AMD driver hatası alıyorum (WattMan) şu zamana kadar bir sorun yoktu. Eski i7 2600 1050 Ti SATA SSD'li sistemde bile Windows 11 kullandım şıkır şıkır akıyordu 1 kere dahi mavi ekran almadım. Sebebi ne?

Sana uzun süren test yapmani istesem sıkıntı olur mu MemTest86 (RAM testi)

Bende de buna benzer bir sorun vardı. Bilgisayar ilk açılışta mavi ekran hatası veriyordu. Yeniden başladıktan sonra bir daha hata vermiyordu. Forumdan bir arkadaş sağ olsun yardımcı oldu. BIOS' u güncelledikten sonra sorun kalmadı.

Son düzenleme:
Yazdığına göre... işlemcin AMD, RAM'in EXPO desteklemiyor ve sen anakartında XMP seçiyorsun sonra sistem çöküyor her başlangıçta ve BIOS'a atıyor.

Kapat XMP'yi ve kaydet BIOS'u, sonra tümüyle kapat. Aç bakalım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı