Windows 10 kasma problemi

Merhabalar, ayni sorundan muzdaribim. Sistem topladim ve dun windows kurulumu gerceklestirdim. Gereken tum driver kurumu ve guncellemelerini yaptim. Yukaridaki arkadas sormus ben de yanitlayayim bios guncellememi windows kurduktan sonra gerceklestirdim. Internette ve buradaki tum benzer baslikli konulari takip ettim. Fakat sonuc alamadim. 5saniyede bir takilmalar sozkonusu. LatencyMon uygulamasindan aldigim sonuc konu sahibininkiyle ayni. Uygulamadaki Driver kismini kontrol ettigimde "Microsoft Storage Port Driver" adli "storport.sys" dosyasinda inanilmaz highest ms rakamlari var. Sorun buyuk ihtimalle burada ama nasil cozecegimi bulamadim tum aygitlar guncel ve bu storport.sys ile ilgili bir driver bulamiyorum. @TheMNC sen de driver kısmına bakabilir misin ben ekran görüntüsü ekliyorum.

@Recep Baltaş

Sistem bilgilerim
Ryzen7 3800x
Asus prime X570-P
Corsair vengeance 3200mhz 2X8
Corsair force mp510 m.2 ssd
Gigabyte 2070super

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    34,1 KB · Görüntüleme: 38

Aynen hocam ben de yeni topladım sistemi böyle bir sıkıntı var Win8'de yapmıyordu böyle bir şey ve Windows'u kurduktan sonra BIOS'u güncelledim sonra baktım böyle deniyor Windows'u tekrar 0'dan kurdum BIOS güncelken değişen bir şey olmadı.

Dosya Ekleri

• adsız1.png
    58,5 KB · Görüntüleme: 34

Anladığım kadarıyla windows kurulumu yaptığımız harddisk(HDD yada SDD)te bir sorun var. driverlarda eksik yok ve güncel ise başka bir açıklaması kalmıyor yazılımsal. Yeni almıştım zaten iade edebilirsem başka satın alıp denemeye çalışacağım. bu sürede bi çözüm bulursak birbirimize haber edelim @TheMNC

@Recep Baltaş belki görür bi öneri verir yazılımsal

Sanmıyorum dediğin gibi olsa win8 de problem çıkmazdı ki ssd yeni aldım 1 -2 aylık win 8 de ve win 10 da gayet stabil iyi hızlı bir şekilde çalışıyor başka bir sıkıntı var. x570 anakartlarından kaynaklanan bir sıkıntı gibime geliyor. Bir de işin garibi sürekli olmuyor ara ara oluyor sonrasında gidiyor enteresan bir durum

güncel
şuanda temiz kurulum yaptım. hiç bir sorun yok fakat orjinal ürün satın almadığım için henüz etkinleştirmedim. bu haliyle herhangi bir problem takılma vs yok. ilk kurulum yaptıgımda da sorun yoktu etkinleştirdikten sonra başladığını söyleyebilirim. bu donanımsal bir problem olmadığını doğrular mı?
guncel

kmspico ile aktifleştirdim. hala hiç bir problem yok. @TheMNC

Son düzenleme:
Kurulumu nereden yaptınız link alabilir miyim bir de belli olmuyor ne zaman olacağı bi tane oyun açın sonra google Chrome da dolaşın 30 dk 1 saat içinde tekrar olabilir

buradan temiz kurulum yaptım. win 10 home sürümü yükledim. sonrasında kurmam gereken bir driveları aygıt yoneticisinden bakarak manual olarak kurdum. steam indiriyorum oyunda da test edeceğim. zaten sadece takılma değil farklı sorunlar da vardı mesela yeniden başlatmıyordu driver power state failure hatası veriyordu. şimdi bu da yok. umarım tekrarlamaz.

Ben de bunu indirdim direk setup olarak çalıştırdım kurdum fakat problem devam ediyor temiz kurulum yapmama rağmen acaba bunu flasa atıp diskleri silip öyle mi kurmam gerekiyordu
.

UEFI kurulum yaptım. microsoft kurtarma diskleri silip baştan oluşturmasını istedim. sonrası klasik yüklenme vs ekstra bişey yapmadım. 4 saate yakın pubg vs oynadım. takılma olmadı.

UEFI kurulum yaptım. microsoft kurtarma diskleri silip baştan oluşturmasını istedim. sonrası klasik yüklenme vs ekstra bişey yapmadım. 4 saate yakın pubg vs oynadım. takılma olmadı.
Uefi kurulum nasıl oluyor daha detaylı anlatabilir misin yani komple diskleri sildin öyle mi setup dan girmedin flash bellekten kurulum yaptın yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…