Windows 10 key aktivasyonu

Makaleler
22
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Laptop: ASUS TUF Gaming F15 FX506LHB-HN323
İşlemci: i5-10300H
Ekran kartı: GTX 1650
RAM: 16 GB 3200 MHz DDR4 Laptop
Dahili Depolama: Intel SSDPEKNU512GZ
Meslek
Öğrenci
Merhabalar. @The Towande hocamın hazırlamış olduğu Windows Ürün Anahtarı Rehberi'ini gördüm ve kendisinin aldığı siteden Retail key almak istiyorum. Ben Retail key aldığımda Microsoft hesabımın olduğu bilgisayarda aktivasyon kodunu girince, tamamen benim Microsoft hesabıma mı bağlı olmuş olacak? Microsoft Hesabı girmezsem ne olur? Ve kodu girerken ekstra bir şey gerekiyor mu, yoksa direk kodu mu giriyoruz? Yardımcı olursanız sevinirim.

Benim dijital lisansım vardı ama ne yazık ki yeni kurduğum sisteme tanıtamadım. Eski sistemi arkadaşa verdim oda kendi mail ile giriş falan yaptı şu an benim dijital lisans onda çalışıyor. Bende kendime 10 liraya bir key aldım Amazon üzerinden. Key daha önce başka bir bilgisayarda kullanılmış görünüyordu onu da verdikleri bir telefon numarasını arayarak orijinal yaptırtdılar.

Retail key miydi?

Anakartta kalıyor diye hatırlıyorum.

Daha sonradan Microsoft hesabımla oturum açarsam oraya geçiyor mu peki?

Retail key miydi?

Daha sonradan Microsoft hesabımla oturum açarsam oraya geçiyor mu peki?

Vallahi ben yönergeleri izledim. Donanım değişikliği yaptım seçeneğini falan seçtim. Ama yeni kurduğum bilgisayar görünmedi seçeneklerde. Sanırım eski bilgisayarda başka mail girmeden önce yapmak gerekliyordu. Çünkü çok eski bilgisayarın da eski donanımları olan Windows'taki girişlerim görünüyordum cihazlarım olarak. Ya kısaca 10 lira gibi bir paraya alıp kanser olmayın derim ben.

@The Towande hocam yardımcı olabilir misin?

OEM key almışta olabilirsiniz. OEM keyler tek bir cihazda kullanılıyor.

@The Towande hocam yardımcı olabilir misin?

OEM key almışta olabilirsiniz. OEM keyler tek bir cihazda kullanılıyor.

Ben hiç key almadım. Dijital lisans olarak görübüyordu zaten. Windows 10 çıkmadan önce wibdows 8.1 sürümünü korsan olarak kullanıyordum. Hem korsan kullananlar hem de mail ile giriş yapanlar bir araç ile ücretsiz ve lisanslı olarak Windows 10'a yükseltebiliyordu. Anladığım kadarı ile dijital lisans OEM'e ile entegre çalışıyor. Yani başka bir cihaza giriş yapınca otomatik olarak Windows lisanslı olmuyor. Microsoft hesabınızda o cihazı seçmeniz gerekiyor ve öncekiler iptal oluyor. Ben bunları yaşadım.

Anladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…