Windows 10 Key alırken hangi tür Key alınmalı?

Just a Minute

Hectopat
Yer
Düzce
Daha fazla  
Key alırken bir olay vardı ama hatırlamıyorum. Sanırım OEM ve Retail key muhabbetiydi. Hangisini almalıyım? Ve bir yerden key alırken hangisi olduğunu nereden bilebilirim?

OEM Keyler anakarta gömülür anakartı değiştirdiğiniz zaman key de gitmiş olur. Retail keyler ise anakart değişse bile kullanmaya izin verir. Piyasadaki ucuz keyler genelde OEM key olur. Retail yazsa da muhtemelen OEM çıkacaktır. En ucuz neredeyse oradan alıp kullanın. İleride sıkıntı olursa tekrar alırsınız. Zaten 40-50 lira civarında.

Dün 11TL'ye Retail key aldım, öyle gidipde OEM keye 90 100TL vermeye gerek olduğunu düşünmüyorum piyasada OEM keyler daha kullanışsız olduğu halde daha pahalı olduğunu gözlemledim, herkes açıklamış ancak konudan caymamak için bende cevaplamış olayım, arkadaşların dediği gibi OEM key anakarta gömülür, format attığınızda gitmez ancak anakartı ya da sistemi değiştiriğinizde tekrar kullanamazsınız, Retail key ise Microsoft hesabına bağlanır format sırasında Microsoft hesabınızı bağlarsanız key otomatik aktifleşir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı