Windows 10 Keyleri Ne Zaman Satışa Sunulacak?

72837

Megapat
Merhaba arkadaşlar.

Win 8.1 keyi alarak Win 10'a yükseltilebiliyormuş. Fakat ben ISO dosyası ile temiz kurulum yapmak istiyorum. Bunun içinde bildiğim kadarıyla Win 10 keyine ihtiyacım olacak. Ben alacak yer bulamadım. Uygun fiyata alabileceğim site var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 8.1'den bir kere yükselttikten sonra zaten ISO ile temiz kurulum yapabiliyorsunuz.
Yani Win 8.1'i etkinleştirip daha sonra Win 10 isosunu belleğe yazıp boot ederek kurarsam otomatik etkinleşiyor öyle mi? Bir de Win 8.1 TR keyini nereden satın alabilirim en ucuza?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim gördüklerim 95-100 tl. Zahmet olmazsa link atabilirmisiniz. Bir de keylerde oem olanların farkı ne? Neden daha ucuz oluyorlar?

Ayrıca g2a'dan alınan windows türkçe mi oluyor? Biraz fazla soru sordum kusura bakmayın :) .

OEM olanlar anakartının BIOS'una yazılıyor denebilir. Yani OEM olan keyleri başka bir bilgisayara giremezsin. Ayrıca anakartını değiştirdiğinde de keyini yeni bilgisayarında kullanamazsın. Tabii ki bu sorun değil. Microsoft'tan destek alabilirsin bu sorun için. Ancak zaten Windows 10'a geçtiğinde lisans donanımında olduğundan OEM alsan da retail alsan da bir şey değişmeyecek. O yüzden ucuz olanı almak daha mantıklı. Buyur. Bu da link: Microsoft Windows 8.1 Professional 32/64 Bit OEM CD-KEY GLOBAL - G2A.COM Marketplace

OEM olanlar anakartının BIOS'una yazılıyor denebilir. Yani OEM olan keyleri başka bir bilgisayara giremezsin. Ayrıca anakartını değiştirdiğinde de keyini yeni bilgisayarında kullanamazsın. Tabii ki bu sorun değil. Microsoft'tan destek alabilirsin bu sorun için. Ancak zaten Windows 10'a geçtiğinde lisans donanımında olduğundan OEM alsan da retail alsan da bir şey değişmeyecek. O yüzden ucuz olanı almak daha mantıklı. Buyur. Bu da link: Microsoft Windows 8.1 Professional 32/64 Bit OEM CD-KEY GLOBAL - G2A.COM Marketplace
Çok teşekkür ederim. Şu türkçe sorusunuda cevaplayabilirseniz aklımdaki bütün soru işaretleri silinecek.

Hayır. Öyle olsa hazır bilgisayarlarda BIOS'u güncellesek lisansı kaybederdik. Çünkü o Windows'lar da OEM. Bu arada bu konudan pek korkmayın. Microsoft destek konusunda iyidir. Sıkıntı çıkarmaz size. Hem zaten Windows 10 kullanmayacak mısınız? Ne işiniz var Windows 8.1 keyi ile. :) Son olarak çekinmeden istediğinizi sorabilirsiniz. Bilgim dahilinde ise cevaplarım. :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı