Windows 10 kmode exception not handled mavi ekran hatası

Kysonz

Hectopat
Kmode exception not handled hatası, System service exception hatası, IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hatası gibi birçok mavi ekran hatası alıyorum. Bazı zamanlar mavi ekran bile yemeden kapanıyor bilgisayar.
minidump

Sistem:

Ryzen 5 3600.
RX580.
8x2 DDR4 HyperX Fury.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vanguard'ı kaldırın. Ayrıca BIOS'unuz eski kalmış, şuradan güncelleyin:

Vanguard'ı kaldırın. Ayrıca BIOS'unuz eski kalmış, şuradan güncelleyin:
Vanguard bu linkten silebilirsiniz.

Buraya yazalı baya zaman geçti ancak dediklerinizi yapınca mavi ekran azaldı gibi sonrasında baya artınca format atmak zorunda kaldım. Format attınca ilk gün akşamında yine yedim. Sorunun halen neyden kaynaklı olduğunu bilmiyorum. Ramlerden şüphelendim. Memtestte 3 saat 14 dakikanın ardından hiç error vermedi. Dün yediğim mavi ekranlar sonrası Minidump dosyası. Memory management hatası sonrasında biosdan Xmp'yi kapattım.
2.jpg
1.jpg

Belleklerde sorun görünüyor. Test göstermese bile sorunlu oldukları kanaatindeyim. Kit halindeler mi, yoksa sonradan mı ekleme yaptınız? Teker teker kullanın, mavi ekran alırsanız yine atın.

Sonradan ekleme yaptım. İkiside aynı markaya ait ama CL değerleri farklı birinin CL18 diğerinin CL16 o yüzden uyumsuzluk gösteriyor olabilir mi yada ek olarak biosdan bir ayar yapmam gerekiyor mu ?

CL değerleri aynı olsa bile sonradan ekleme olduğu için uyuşmazlık olabilir. Sizin sorununuzun da bu yüzden olduğunu düşünüyorum. Sisteme sadece birini takın ve öyle kullanın. Sonuçtan da haberdar edin.

Biraz geç deneme şansım oldu. Yeni denedim ve daha 1 saat geçmeden yine IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL mavi ekran hatası verdi. Sorun başka neyden olabilir nasıl test edebilirim?

Evet tek ram ile denedim. minidump
Ayrıca birşeyi de belirtmem lazım. Astroneer , warzone gibi oyunlarda asla mavi ekran yemedim. Fall Guys, Among Us gibi oyunlarda veya operada normal video falan izlerken yiyorum garip bir şekilde.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı