Windows 10 Kolay Format Atmak Güvenli Mi?

Leyl-ü Nehar

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Ben format atmak istiyorum. Eskiden CD, USBile atardım. Şimdi bir baktım ayarlar - kurtarma bölümünde format için bir alan var. O güvenli midir ? USB formattan farkı var mı ? Teşekkürler

Dosya Ekleri

• Adsızsa.png
    Adsızsa.png
    29,1 KB · Görüntüleme: 200
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar. Ben format atmak istiyorum. Eskiden CD, USBile atardım. Şimdi bir baktım ayarlar - kurtarma bölümünde format için bir alan var. O güvenli midir ? USB formattan farkı var mı ? Teşekkürler
Güvenli midir derken kastınız nedir ? Eğer verilerin silindikten sonra kurtarılmasını kastediyorsanız sabit diskiniz varsa USB ile de olsa o bölümden de yapsanız verileriniz tam olarak silinmeyecek. SSD ise TRIM özelliği sayesinde verileriniz kalıcı olarak silinecek.

"Güvenli midir?" derken, virüsler silinir mi diyemi dediniz yoksa HDD'ki verilerin formattan sonra bir daha kurtarılmasını istemeyip, kurtarılabilinir mi merakı içinmi sordunuz?
Eğer virüsler içinse sorunuz, ben Format DVD'sinden veya format USB'sinden format atmanızı öneririm. Çünkü ayarlarda bulunan sıfırlama seçenekleri genelde sadece ayarları varsayılana çeviriyor yani virüs vb. temizlemiyor. Eğerki formattan sonra verileriniz bir daha hiçbir şekilde geri getirilememesin istiyorsanız, o zaman normal format atmak yerine Low Lewel Format atacaksınız. Bunun içinde ayrıca kullanılan programlar var vede çok gerekli değilse Low Lewel Format atmayın yoksa HDD'nin kullanım ömrü kısalır.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı